Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα απεργία της Lufthansa την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
Αερομεταφορές

Νέα απεργία της Lufthansa την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

Η νέα απεργία της Lufthansa για την ερχόμενη Παρασκευή θα διαρκέσει από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου.

Το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa θα πραγματοποιήσει και πάλι 24ωρη πανγερμανική απεργία την Παρασκευή, σε μια διαμάχη με την εταιρεία σχετικά με τις αμοιβές και τις εργασιακές συνθήκες, που απειλεί να συνεχιστεί για εβδομάδες και που κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν χθες από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου, αναγκάζοντας τη Lufthansa να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις και αφήνοντας εγκαταλελειμμένους στο έδαφος 26.000 επιβάτες.

Το συνδικάτο UFO δήλωσε ότι η απεργία της ερχόμενης Παρασκευής θα διαρκέσει από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου, ενώ ο επικεφαλής του UFO, Nicoley Baublies, μιλώντας στα στο γερμανικά ΜΜΕ, ζήτησε από τη Lufthansa την έναρξη διαπραγματεύσεων, κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει τις απεργίες.

Η διοίκηση της Lufthansa επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή της, ότι δηλαδή δε βλέπει το λόγο για διαπραγμάτευση. “Η προσφορά που έχει ήδη γίνει είναι επαρκής λόγος για να επιστρέψουν (οι εργαζόμενοι) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Lufthansa, η οποία λειτουργεί από 16 αεροδρόμια στη Γερμανία, ακύρωσε χθες πάνω από 300 πτήσεις, ή, συνολικά, πάνω από μία στις έξι από τις καθημερινές της πτήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024