Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςPresentationΒάλτε την επιχείρηση στο χάρτη των «πράσινων» μετακινήσεων & βγείτε κερδισμένοι
Presentation

Βάλτε την επιχείρηση στο χάρτη των «πράσινων» μετακινήσεων & βγείτε κερδισμένοι

Πώς & από πού θα κάνετε την αγορά EV φορτιστή

Στην προσπάθεια για μείωση των εκπομπών περιβαλλοντικών ρύπων & περιορισμό της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, κράτη και κατασκευαστές οχημάτων προέκριναν την ηλεκτροκίνηση ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις. Τόσο τα αμιγώς ηλεκτρικά, όσο και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα τείνουν να κερδίζουν έδαφος έναντι των ντίζελ & των βενζινοκίνητων, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια το 2022, από μόλις 3,2 εκατομμύρια το 2020. Προγνώσεις αναλυτών δείχνουν ότι μέσα στο 2023 αναμένεται να πουληθούν 13,6 εκατομμύρια plug-in επιβατικά οχήματα. Στόχος της Κομισιόν είναι μέχρι το 2030 να κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους τουλάχιστον 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών.

Στην Ελλάδα μόνο το 2022 ταξινομήθηκαν 8.320 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά, με συνέπεια η ανάγκη για δημιουργία περισσότερων σταθμών φόρτισης, από τους περίπου 2000 που υπάρχουν σήμερα, να γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Ήδη 306 δήμοι έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη για τη χωροθέτηση σημείων εγκατάστασης σταθμών φόρτισης. Ενώ και οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται για τη μετάβαση προς αυτήν την κατεύθυνση. “Στόχος είναι το 2030, να υπάρχουν 25.000 φορτιστές πανελλαδικά”, υπογράμμισε σε σχετική δήλωση αξιωματούχος του Υπουργείου Μεταφορών.

Εάν ανήκετε στις επιχειρήσεις που εξετάζουν τρόπους να περιορίσουν τα κόστη μετακίνησης των εταιρικών οχημάτων, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη φήμη & τα έσοδα και πετυχαίνοντας περιβαλλοντικούς στόχους, τότε είναι η κατάλληλη εποχή για να εξετάσετε την περίπτωση δημιουργίας ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη 2 Δράσεις που διευκολύνουν την απόκτηση σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η Δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά– Β’ κύκλος» που αφορά στην επιδότηση ύψους 400€ για την αγορά φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων & η Δράση «Φορτίζω Παντού», στην οποία το ποσοστό χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως 70%. Το πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων και για τις 2 Δράσεις θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων.

Τι κερδίζει μια επιχείρηση από τη δημιουργία σταθμού φόρτισης
Εκτός από τη μείωση στα έξοδα του στόλου εταιρικών οχημάτων & την εξυπηρέτηση του προσωπικού, η δημιουργία σταθμού φόρτισης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας της επιχείρησης και την προέλκυση νέων πελατών & εργαζομένων. Σας βοηθά να προβάλλετε την εικόνα μιας σύγχρονης, καινοτόμου επιχείρησης που εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον και την οικονομία και αναζητά διαρκώς νέους τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας επισκεπτών & συνεργατών.

Αναλογιστείτε ότι αρκετοί οδηγοί EV θα σας ανακαλύψουν μέσα από εφαρμογές που φανερώνουν κοντινά σημεία φόρτισης του οχήματός τους. Κάνοντας στάση στην επιχείρησή σας, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για προσφορές & νέα προϊόντα και να σας γνωρίσουν καλύτερα. Ενώ, όσο περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της φόρτισης, μπορεί να επισκεφτούν το κατάστημα ή το εστιατόριό σας ή και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών σας. Ακόμα μπορείτε να εφαρμόσετε χρεώσεις της υπηρεσίας φόρτισης και να δημιουργήσετε μια πρόσθετη πηγή εσόδων.

Ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις τουρισμού
Για την επιχείρηση του Τουρισμού τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα. Σύμφωνα με έγκυρες πλατφόρμες, όλο και περισσότεροι τείνουν να σχεδιάζουν το ταξίδι τους, λαμβάνοντας υπόψη το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το επίπεδα άνεσης και οικονομίας που τους εξασφαλίζει το κατάλυμα κατά την παραμονή τους. Εγκαθιστώντας σταθμό ανεφοδιασμού ενέργειας, συνεισφέρετε στην αναβάθμιση του guest experience, είτε πρόκειται για μεγάλο ξενοδοχείο, είτε για Airbnb.

Οι επισκέπτες που διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα περιορίζουν τις άσκοπες μετακινήσεις για την εύρεση σταθμού, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα που μπορούν να αξιοποιήσουν σε άλλες δραστηριότητες, ακόμα κι εντός του καταλύματος. Επιπλέον νιώθουν ασφάλεια ότι δεν θα ξεμείνουν από ενέργεια. Μπορούν άλλωστε να αφήσουν το όχημά τους να φορτίσει ενώ κοιμούνται. Για τους σκεπτικιστές, αρκεί να πούμε πως μεγάλα ξενοδοχεία όπως εκείνα των ομίλων Marriot & Hilton έχουν ήδη, εδώ και χρόνια, εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης.

Ποιο κατάστημα είναι αξιόπιστο για την αγορά ηλεκτρικού φορτιστή & αξεσουάρ
Αν ετοιμάζεστε να κάνετε το επόμενο βήμα προκείμενου να χρίσετε την επιχείρησή σας «προορισμό» φόρτισης, το Πλαίσιο είναι ένας καλός κι αξιόπιστος σύμμαχος. Έπειτα από έρευνα καταλήξαμε ότι διαθέτει μια μεγάλη γκάμα με επώνυμους επιτοίχιους και φορητούς φορτιστές, καθώς επίσης και αξεσουάρ φορτιστών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς, όπως EM2GO, EV, Go-e, Green Cell, Juice, NRGKick και Webasto.

Πέρα όμως από την μεγάλη του ποικιλία, διαθέτει εξειδικευμένη Ομάδα Επιδοτούμενων Προγραμμάτων που μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα, σε περίπτωση που προχωρήσετε στην αγορά φορτιστή, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που σας παρέχονται από τη συμμετοχή στις τρέχουσες δράσεις.

Έχει δικαίως κερδίσει τη φήμη ενός πολύτιμου συνεργάτη για κάθε επιχείρηση, καθώς της παρέχει τη δυνατότητα να έχει το δικό της εξειδικευμένο συνεργάτη, τον οποίο μπορεί να συμβουλευτεί για την επιλογή του προϊόντος που ταιριάζει ιδανικά στο χώρο & τις ανάγκες που θέλει να καλύψει και να επωφεληθεί από τους ειδικούς τρόπους πληρωμής θα διευκολύνουν την αγορά- επένδυση που θα την οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο.

Τέλος στο Πλαίσιο μπορείτε να συνδυάσετε την αγορά φορτιστή με άλλες λύσεις προηγμένης τεχνολογίας που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε συνολικά την εικόνα και τις υπηρεσίες της επιχείρησης. Στην εύχρηστη και βραβευμένη πλατφόρμα Plaisio Pro μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα συγκεντρωμένα και να ενημερωθείτε για όλες τις B2B προσφορές. Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ https://www.plaisiopro.gr/

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024