Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΔιαμαρτυρία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου για τον “αδελφοκτόνο πόλεμο”

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου για τον “αδελφοκτόνο πόλεμο”

Με αφορμή την απόρριψη από τον πρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου του αιτήματος του εκπροσώπου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Atlantica Imperial Resort στην περιοχή των Κολυμπίων […]

Με αφορμή την απόρριψη από τον πρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου του αιτήματος του εκπροσώπου του<...> ξενοδοχειακού συγκροτήματος Atlantica Imperial Resort στην περιοχή των Κολυμπίων της Ρόδου σχετικά με την έκδοση προσωρινής διαταγής για αναστολή της από 14.7.2003 απόφασης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που είχε απαγορεύσει τη λειτουργία της επίμαχης ξενοδοχειακής μονάδας, ο πρόεδρος του σωματείου (Ενότητα) Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία κ. Γιώργος Ορφανός έστειλε ανοικτή επιστολή προς την τοπική εφημερίδα της Ρόδου `Ροδιακή` τονίζοντας ότι το τεράστιο αυτό πρόβλημα αγγίζει πλέον ξεκάθαρα και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχειακά αυτά συγκροτήματα.

Η επιστολή που απευθύνεται προς `κάθε αρμόδιο`, πολιτική ηγεσία, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δημάρχους και φορείς του τόπου, τονίζει τα ακόλουθα:

“Εδώ κι ένα χρόνο περίπου, με αφορμή τις επιχειρήσεις Atlantica ακούμε και διαβιβάζουμε διάφορα και διάφορους… ειδικούς, νομιμόφρονες και άφρονες, αρμόδιους και αναρμόδιους και κυρίως γεμάτους έκπληξη, για όσα συμβαίνουν γύρω τους! Έλεος! Όλοι ξαφνικά “εν μία νυκτί” διαπιστώσαμε διάφορες πολεοδομικές παραβάσεις σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν δύο χρόνια. Και τώρα, ερευνώνται από την Εισαγγελική αρχή, ενδεχόμενες παρανομίες σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ρόδου, που όλοι καυχιόμαστε ότι είναι πρώτης γραμμής για τον τουρισμό μας. Απευθυνόμαστε, προς τους ξενοδόχους για να τους θυμίσουμε ότι ο “αδελφοκτόνος πόλεμος” είναι η χειρότερη μορφή πολέμου. Οι ολέθριες καταστροφές που πολύ δύσκολα αποκαθίστανται. Απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους “όλων των βαθμίδων” και τους ερωτούμε: όταν οι παρανομίες αυτές που απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα διαπράττονταν πού εβρίσκονταν; Όταν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιουργούσαν σ` όλους μας την αίσθηση της νομιμότητας, αλήθεια, δεν ανησυχούσαν; Απευθυνόμαστε στην απελθούσα Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ερωτούμε: Με την εφαρμογή των “κείμενων διατάξεων” μόνο στην περίπτωση του Atlantica ξεπλήρωσε το καθήκον της και την υποχρέωσή της για ισονομία και ισότητα απέναντι σε ίσους πολίτες του Αιγαίου; Απευθυνόμαστε στο Νομάρχη Δωδεκανήσου και ζητούμε να υλοποιήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις του. Να καλέσει όλους τους εκπρόσωπους των φορέων και από κοινού να βρούμε λύσεις. Οι θέσεις του Νομάρχη, ήταν οι μόνες σοβαρές και συνετές, που ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Εμείς οι εργαζόμενοι, δηλώνουμε ότι διεκδικούμε με δύναμη τις θέσεις εργασίας μας, και θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε αυτοί που έχουμε το ιερό και συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας και το διεκδικούμε με κάθε τρόπο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024