Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημήτρης Αβραμόπουλος: Ο Συνεδριακός Τουρισμός είναι ο τουρισμός του μέλλοντος

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ο Συνεδριακός Τουρισμός είναι ο τουρισμός του μέλλοντος

Πραγματοποιήθηκε, στις 23 Μαρτίου 2004, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) με την παρουσία του υφυπουργού τουρισμού, κ. Αναστασίου Λιάσκου, ο οποίος στην ομιλία που απηύθυνε αναγνώρισε τη συμβολή της συνεδριακής βιομηχανίας…

Πραγματοποιήθηκε, στις 23 Μαρτίου 2004, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) με την παρουσία<...> του υφυπουργού τουρισμού, κ. Αναστασίου Λιάσκου, ο οποίος στην ομιλία που απηύθυνε αναγνώρισε τη συμβολή της συνεδριακής βιομηχανίας στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, στην προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και στην αύξηση της περιόδου.

Συγχρόνως, εξέφρασε την πεποίθηση του για στενή συνεργασία με το Σύνδεσμο και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις δράσεις και τους αγώνες του ΣΕΠΟΣ με στόχο τη βελτίωση της θέσης του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σε επιστολή που απηύθυνε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Δημ. Αβραμόπουλος προς το ΣΕΠΟΣ, ανέφερε ότι “ο τομέας σας έχει ξεχωριστή σημασία για τον τουρισμό και όπως τόνισα στην προχθεσινή ομιλία μου στη Βουλή, ο Εκθεσιακός και Συνεδριακός Τουρισμός είναι ο τουρισμός του μέλλοντος. Η Κυβέρνησή μας θα δώσει ιδιαίτερο βάρος και θα στηρίξει πρωτοβουλίες για την οργάνωση διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων στην χώρα μας. Συγχρόνως αποτελεί προτεραιότητά μας η δημιουργία υποδομών, ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ανάληψης τέτοιων διοργανώσεων”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Ray Bloom, πρόεδρος της διεθνούς έκθεσης επαγγελματικού τουρισμού IMEX. Ο κ. Bloom αναφέρθηκε στις τάσεις της συνεδριακής αγοράς η οποία αναμένεται να συνεχίσει ανοδική πορεία στο μέλλον, καθώς και στην έκθεση της ΙΜΕΧ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Μαΐου 2004 στη Φρανκφούρτη.

Η Γενική Συνέλευση είχε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση τόσο από τα μέλη του ΣΕΠΟΣ όσο και από τουριστικούς φορείς από όλη την χώρα οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Athens CVB, ΕΞΑ, Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας, ΕΟΤ, ΗΑΤΤΑ, ΙΤΕΠ, Μέγαρο Μουσικής, ΞΕΕ, ΠΟΞ, ΠΟΞΕΝ, ΣΕΟΕΣ, ΣΕΤΕ, Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΟΣ παρουσίασε τις ενέργειες και δράσεις που πραγματοποίησε το 2003 για την προβολή των μελών του και της συνεδριακής Ελλάδας, καθώς και για την υποστήριξη των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του επαγγελματικού κλάδου που εκπροσωπεί.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στους στόχους του για το 2004 μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η επίσημη λειτουργία της EFAPCO (European Federation of Associations of Professional Congress Organisers), η οργάνωση workshops στις κυριότερες αγορές του εξωτερικού, η υλοποίηση διαφημιστικής προβολής, η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του διοργανωτή συνεδρίων και η σύνταξη συμβολαίου και κώδικα συνεργασίας μεταξύ των διοργανωτών συνεδρίων και των ξενοδοχείων.

Αφού εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός, ακολούθησαν αρχαιρεσίες όπου εκλέχτηκαν τα εξής 9 τακτικά μέλη του ΣΕΠΟΣ, κατά αλφαβητική σειρά:

  • Αστράς Κωνσταντίνος
  • Ευαγγέλου Ιωάννης
  • Καμπουράκη Μαίρη
  • Καπλανίδης Ζαχαρίας
  • Μάντζιος Δημήτριος
  • Μαρίνος Αθανάσιος
  • Μεταξά Ροδάνθη
  • Ποδηματάς Παναγιώτης
  • Τσάτσου Γεωργία

Το νέο Δ.Σ. του ΣΕΠΟΣ, το οποίο αναμένεται να συσταθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες, ευχαρίστησε τα μέλη για την ψήφο τους και δεσμεύτηκε να δραστηριοποιηθεί εντατικά και δυναμικά προκειμένου να φέρει την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά στη διεθνή συνεδριακή αγορά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024