Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΈτοιμος ο ανασχεδιασμός του Fresh Hotel
Ανακαινίσεις

Έτοιμος ο ανασχεδιασμός του Fresh Hotel

Με νέο μοντέρνο ανασχεδιασμό προχωρά το Fresh Hotel της Αθήνας ανοίγοντας τις πύλες του προς την οδό Αθηνάς, έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Το 2023 σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το Fresh Hotel με τα εγκαίνια της επέκτασης του ξενοδοχείου δια χειρός της καταξιωμένης Ιταλίδας σχεδιάστριας Paola Navone.

Συνδέοντας το αρχικό κτίριο επί της Οδού Σοφοκλέους με το γειτονικό Νεοκλασικό αρχοντικό επί της Οδού Αθηνάς, το ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του προς έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης με ένα ολοκαίνουργιο reception lobby, 15 νέα δωμάτια και ένα ακόμα roof garden.

Aντλώντας έμπνευση τόσο από τον Μεσογειακό χαρακτήρα της Eλλάδας όσο και από το Αθηναϊκό αστικό τοπίο, ο σχεδιασμός των νέων χώρων συνδυάζει σύγχρονα, νεοκλασικά και βίνταζ στοιχεία, όπως ακριβώς η σύγχρονη Αθήνα, μετατρέποντας το ανανεωμένο ξενοδοχείο σε ένα μικρόκοσμο της πόλης όπου το παρελθόν συνομιλεί με το παρόν και όπου οι αντιθέσεις δεν εξαλείφονται αλλά εξυμνούνται.

Το Fresh Hotel άνοιξε τις πόρτες του το 2004 καταλαμβάνοντας ένα κτίριο με έντονο Μοντερνιστικό ύφος επί της Οδού Σοφοκλέους. Η ιδέα της επέκτασης προς την οδό Αθηνάς, έναν από τους πιο εμπορικούς και πιο ζωντανούς δρόμους της Αθήνας με ιστορία σχεδόν δύο αιώνων, ήταν στο μυαλό της ιδιοκτήτριας Άντας Υφαντή εξ αρχής.

Η ανακαίνιση του διατηρητέου Νεοκλασικού κτιρίου περιλαμβάνει την σχολαστική επισκευή των υπαρχόντων όψεων επί των Οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς, τη πλήρη εσωτερική ανακαίνιση, συμπεριλαμβανομένου της προσθήκης ενός νέου ημιώροφου, και την κατασκευή δύο επιπλέον ορόφων υπό μορφής ενός μοντέρνου γυάλινου όγκου που κάθεται διακριτικά πάνω στο υπάρχον τριώροφο κτίριο. Καλυμμένη με μεταλλικές περσίδες, η γυάλινη κατασκευή ενώνει αισθητικά το αρχικό κτίριο του ξενοδοχείου με την Νεοκλασική επέκταση χωρίς να αφαιρεί από την αρχιτεκτονική μοναδικότητα του κάθε ενός.

Στο εσωτερικό, τα δύο κτίρια ενώνονται χωροταξικά και αισθητικά μέσω της σχεδιαστικής προσέγγισης της Paola Navone η οποία βασίζεται στον συγκερασμό σύγχρονων, κλασσικών και παραδοσιακών στοιχείων καθώς και μια ποικιλομορφία γραφιστικών μοτίβων Μαρμάρινα τραπέζια και απλίκες Νεοκλασικής έμπνευσης συνυπάρχουν με έπιπλα μοντέρνας αισθητικής ενώ διακοσμητικές εγκαταστάσεις από κεραμικά πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι και «Buffet de Granny» φωτιστικά από ανακυκλωμένα γυάλινα σκεύη προσθέτουν ευφάνταστες φολκλόρ πινελιές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024