Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΗ προβληματική κατάσταση στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
Άρθρα

Η προβληματική κατάσταση στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού

HR

Η αναποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα συνιστά χαμένη ευκαιρία για βελτίωση επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και ανταγωνιστικότητας.

Ακούμε και εκφράζουμε πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, πόσο σημασία έχει στην ανάπτυξη της επιχείρησης ,πως πρέπει να ενεργούν οι προϊστάμενοι κλπ. αλλά στην θεωρία δυστυχώς.

Στον τουριστικό τομέα σήμερα απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό κάποιες θεμελιώδεις αρχές όπως η δημιουργία μια ιδιαίτερης ιδεολογίας που αφορά την εσωτερική κουλτούρα της επιχείρησης με έλλειψη παντελούς στόχου και σημασίας στην παράμετρο ‘ΑΝΘΡΩΠΟΙ’.

Πολλοί managers σήμερα είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω μη προγενέστερης εμπειρίας στον τομέα δεν αντιμετωπίζουν το ανθρώπινο δυναμικό σαν μια εσωτερική ξεχωριστή κοινωνική οντότητα με αποτέλεσμα να εκλείπει εντελώς η διαμόρφωση ενός ξεχωριστού εσωτερικού DNA που όλοι μας γνωρίζουμε την συμβολή του στην επιτυχία της γενικότερης στρατηγικής της επιχείρησης.

Ειδικότερα να σημειωθεί ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παροχής πολλαπλών υπηρεσιών σε μηδενικό χρόνο και πολλές φορές είναι αναγκασμένες να ικανοποιήσουν αποτελεσματικά πολλές ιδιαιτερότητες μοναδικές που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους Αυτή η αδιαφορία -που αναφέρθηκε παραπάνω- εκ μέρους των διοικούντων είτε στην στρατηγική είτε στην διαχειριστική λειτουργία αντίστοιχα έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη παρακίνησης ,ικανοποίησης (πέρα των αμοιβών και των νομικών συμβολαίων) και το πιο επικίνδυνο αποτέλεσμα, την έλλειψη μιας πειθαρχημένης δράσης των στελεχών που τελικά αυτοί παράγουν και προσφέρουν στην πρώτη γραμμή.

Αποτέλεσμα η ελληνική τουριστική βιομηχανία να χάνει πολύτιμους πόρους στο συναισθηματικό και κοινωνικό κεφάλαιο με τρανταχτές αποδείξεις την άρνηση στην εργασία στον Τουριστικό τομέα θέμα που όπως προαναφέραμε δεν οφείλεται μόνο σε μισθολογικούς παράγοντες και στην ιδιαιτερότητα των εργασιακών συνθηκών.

εκπαιδευτικός Τουρισμού | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ. Δημήτρης Σούκουλης είναι εκπαιδευτικός Τουρισμού και διοικητικό στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024