Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΤουρισμός πολυτελείας στην Ελλάδα: Μια αναπτυξιακή πρόκληση
Άρθρα

Τουρισμός πολυτελείας στην Ελλάδα: Μια αναπτυξιακή πρόκληση

Η Ελλάδα επιδιώκει την προσέλκυση τουρισμού πολυτελείας, με βάση τα διαθέσιμα ατού όπως κλίμα, πολιτισμός και γαστρονομία. Επικεντρώνεται στα έσοδα αντί των αφίξεων, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις στις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό.

Τελευταία ακούμε από φορείς και πολλούς εμπλεκόμενους το στόχο της χώρας μας για την κατεύθυνση για προσέλκυση τουρισμού πολυτελείας. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα, διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθεί σαν μοναδικός προορισμός πολυτελείας. Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε και να αναλύσουμε όλη αυτή την διαφοροποίηση της νέας στρατηγικής .

Είναι βέβαιο ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τα μεγέθη των αφίξεων και να εστιάσουμε διαφορετικά και ανάστροφα. Θα σταματήσουμε να μετράμε νούμερα αφίξεων αλλά περισσότερα έσοδα. Όλοι γνωρίζουμε τι διαθέτει η χώρα μας μοναδικό κλίμα, πολιτιστικά προϊόντα ,γαστρονομία , και σε πολλές περιοχές υπάρχουν και οι κατάλληλες ανωδομές. Όμως το ερώτημα είναι αν σε επίπεδο υπηρεσιών είμαστε έτοιμοι για τέτοια περίπτωση. Η τοποθέτηση αναφέρεται εκτενώς αν μπορεί το ανθρώπινο δυναμικό μας μπορεί να ανταπεξέλθει στις επερχόμενες αλλαγές. Ένα ανθρώπινο δυναμικό κακοπληρωμένο στο μεγαλύτερο ποσοστό, που διαμένει σε άθλιες συνθήκες, η διαχείρισή του από την εκάστοτε διοίκηση να βρίσκεται σε καθεστώς αδιαφορίας με μοναδικό στόχο τα νούμερα των εισπράξεων. Δεν νομίζουμε ότι έτσι μπορούμε να υλοποιήσουμε τον παραπάνω στόχο. Πρώτα δημιουργούμε μια διαφορετική φιλοσοφία και ανάλογη ψυχολογία στους παραγωγούς των υπηρεσιών που είναι οι εργαζόμενοι και μετά υλοποιούμε οτιδήποτε άλλο. Όλοι που έχουμε διευθύνει τουριστικούς οργανισμούς ξέρουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι παροχές ήταν ένα επίπεδο πίσω από το προσωποποιημένο ανθρώπινο δυναμικό που είχαμε στη διάθεση μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

εκπαιδευτικός Τουρισμού | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ. Δημήτρης Σούκουλης είναι εκπαιδευτικός Τουρισμού και διοικητικό στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024