Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates αναζητά πλήρωμα καμπίνας, πιλότους, μηχανικούς και επαγγελματίες στον κλάδο της πληροφορικής
Εργασιακά

Η Emirates αναζητά πλήρωμα καμπίνας, πιλότους, μηχανικούς και επαγγελματίες στον κλάδο της πληροφορικής

Ο όμιλος Emirates έκλεισε το οικονομικό έτος στις 31 Μαρτίου με περισσότερους από 102.000 εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του πορείας, ο όμιλος Emirates προχωρά σε προσλήψεις για 180 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, αναζητά πλήρωμα καμπίνας, πιλότους, μηχανικούς, επαγγελματίες στον κλάδο της πληροφορικής και υποψήφιους για το τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών -τόσο για την Emirates όσο και για τη dnata.

Σημειώνεται, ότι ο όμιλος Emirates έκλεισε το οικονομικό έτος στις 31 Μαρτίου με περισσότερους από 102.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των 17.160 εργαζομένων που προσλήφθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Ο Oliver Grohmann, Senior Vice President Human Resources του ομίλου Emirates, δήλωσε: «Ο όμιλος Emirates φημίζεται για τη δυναμική του και είναι γνωστός ως εργοδότης επιλογής. Πολλοί φιλοδοξούν να γίνουν μέρος της αναπτυξιακής πορείας του ομίλου, καθώς και να εργαστούν και να ζήσουν στο Ντουμπάι, μια από τις πιο ασφαλείς, κοσμοπολίτικες και δυναμικές πόλεις του κόσμου. Κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, λάβαμε περίπου 2,7 εκατ. αιτήσεις παγκοσμίως για θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον οργανισμό. Χρησιμοποιούμε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες όπως ψηφιακές αξιολογήσεις, τεχνητή νοημοσύνη και άλλα κορυφαία συστήματα, με στόχο να επιλέγουμε και να απαντάμε σε υποψηφίους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Εστιάζουμε στην πρόσληψη ταλέντων και επιλέγουμε υποψήφιους που θεωρούμε ότι ταιριάζουν στους ρόλους που καλούνται να υποστηρίξουν, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκτασή μας».

Αυτή η αναζήτηση υποψήφιων για πλήρωμα καμπίνας και πιλότους πραγματοποιείται σε ένα έτος με ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων και μεριδίου κέρδους, αναπτυξιακή πορεία, επέκταση δικτύου, νέο στόλο αεροσκαφών τύπου Airbus A350 και Boeing 777-X με παράδοση στις αρχές του 2024, ενώ χαρακτηρίζεται από τη δυναμική και τις αισιόδοξες προβλέψεις για την ταξιδιωτική αγορά συνολικά.

Πλήρωμα καμπίνας

Η Emirates διοργανώνει Open Days και κλειστές εκδηλώσεις σε 6 ηπείρους κι εκατοντάδες πόλεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναζητώντας ταλαντούχους υποψήφιους οι οποίοι θα συμβάλλουν στην  απαράμιλλη πτητική εμπειρία των επιβατών. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες διαδικασίες προβλέπουν την ολοκλήρωση της πρόσληψης εντός μιας ημέρας, με τους υποψήφιους να ενημερώνονται σχετικά εντός 48 ωρών από την αξιολόγηση.

Ως μέρος της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας, το πλήρωμα καμπίνας της Emirates αντιπροσωπεύει περισσότερες από 140 εθνικότητες, μιλάει περίπου 130 γλώσσες και έχει πλήρη ενσυναίσθηση για την άρτια παροχή των μοναδικών υπηρεσιών της αεροπορικής εταιρείας. Το επίδοξο πλήρωμα καμπίνας μπορεί να ανατρέξει στο ημερολόγιο εκδηλώσεων πρόσληψης και να πληροφορηθεί για τα οφέλη και τα κριτήρια καταλληλότητας, αλλά και να υποβάλει αίτηση, εδώ.

Πιλότοι

Η Emirates διοργανώνει μια σειρά από Open Days με στόχο να προσλάβει πιλότους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία –το Δουβλίνο, το Μάντσεστερ, το Γκάτγουικ και το Στάνστεντ του Λονδίνου– τον Αύγουστο, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση  ανάλογων εκδηλώσεων στη Βουδαπέστη, τη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση την 19η Ιουλίου στις 13:00 (ώρα Ντουμπάι).

Οι πιλότοι της Emirates χειρίζονται έναν από τους νεότερους και πιο τεχνολογικά προηγμένους στόλους αεροσκαφών παγκοσμίως, ο οποίος περιλαμβάνει 260 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου τύπου Airbus A380 και Boeing 777 σε έξι ηπείρους, εξυπηρετώντας 150 προορισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Βόρειου Πόλου. Από το 2022, η αεροπορική εταιρεία έχει προσλάβει περισσότερους από 900 νέους πιλότους μέσα από τα ακόλουθα τρία προγράμματα πρόσληψης που διαθέτει:  Direct Entry Captains, Accelerated Command και First Officers.

  • Direct Entry Captain σε αεροσκάφη τύπου Α380: Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για πιλότους με πρόσφατη εμπειρία σε ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης αεροσκάφους ευρείας ατράκτου τύπου Airbus όπως A330, A340, A350 και A380.
  • Accelerated Command: Το πρόγραμμα αφορά σε έμπειρους κυβερνήτες αεροσκαφών τύπου Airbus, και επικεντρώνεται στο χειρισμό αεροσκαφών στενής ατράκτου σε περιφερειακά δρομολόγια.
  • First Officer: Το πρόγραμμα αφορά σε υποψήφιους με εμπειρία σε αεροσκάφη πολλαπλών μηχανών και πληρωμάτων, που διατηρούν έγκυρη άδεια χειρισμού εναέριων γραμμών (ATPL).
Μηχανικοί

Η Emirates Engineering προγραμματίζει Open Days στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Με 260 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου στον στόλο της, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης στον κλάδο των αερομεταφορών να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και με τα αεροσκάφη τύπου A350 και 777-X να εντάσσονται σύντομα στον στόλο της, η Emirates αναζητά 75 Τεχνικούς Κατασκευών, καθώς και περισσότερους από 400 εργαζόμενους σε θέσεις που αφορούν στη συντήρηση αεροσκαφών και την τεχνική υποστήριξη.

Πληροφορική

Ο όμιλος Emirates στοχεύει στην πρόσληψη περισσότερων από 400 επαγγελματιών στον κλάδο της πληροφορικής με τις κατάλληλες δεξιότητες σε θέσεις εργασίας που αφορούν σε λογισμικά, DevOps, υβριδικό σύννεφο (hybrid cloud), ευέλικτη παράδοση, διαχείριση τεχνικών προϊόντων, ψηφιακό χώρο εργασίας, κυβερνοασφάλεια, αρχιτεκτονική συστημάτων πληροφορικής, καινοτομία και διαχείριση υπηρεσιών.

Η ομάδα πληροφορικής του Ομίλου εστιάζει σε B2C και B2B έργα, ενώ υποστηρίζει τις λειτουργίες και τον χειρισμό περισσότερων από 40 εμπορικών επωνυμιών και επιχειρήσεων, τόσο στο Ντουμπάι όσο και παγκοσμίως. Η ομάδα αξιοποιεί προηγμένα εργαλεία και τεχνολογίες όπως υπηρεσίες cloud, ρομποτική, DevOps, βιομετρία, ανάπτυξη ιστοσελίδων και εφαρμογών για κινητά, καθώς και σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού.

Η ομάδα πληροφορικής ενσωματώνει τεχνολογίες κι εφαρμογές αιχμής στις λειτουργίες της αεροπορικής εταιρείας, αναπτύσσει ευέλικτα καιφιλικά προς τον χρήστη συστήματα πλοήγησης, προχωρά σε εις βάθος ανάλυση δεδομένων κι εφαρμόζει τη μηχανική εκμάθηση και ρομποτική σε συνεργασία με εταιρείες -ηγέτες στον κλάδο.

Εξυπηρέτηση πελατών

Για όσους επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο των αερομεταφορών, να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους από όλον τον κόσμο και να είναι μέρος ενός εμβληματικού Ομίλου και μιας ομάδας που χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, τότε οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ο Όμιλος Emirates στην εξυπηρέτηση πελατών είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο Όμιλος αναζητά ικανά άτομα που θα εκπαιδευθούν εκτενώς πριν ενταχθούν στις Υπηρεσίες Αεροδρομίου της Emirates, τη dnata, τη marhaba ή τα τηλεφωνικά κέντρα. Οι θέσεις εργασίας στην εξυπηρέτηση πελατών είναι είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης, με τους εργαζόμενους να απολαμβάνουν την ευελιξία για την εκπλήρωση των προσωπικών κι επαγγελματικών στόχων τους.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024