Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήH γαλλική Regal «υποκλίνεται» στην Ανατολική Χαλκιδική
Προβολή

H γαλλική Regal «υποκλίνεται» στην Ανατολική Χαλκιδική

Ένα σπουδαίο αφιέρωμα της έντυπης γαστρονομικής έκδοσης REGAL στους γαστρονομικούς «ήρωες», στους «μύθους» και στα προϊόντα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Επτασέλιδο αφιέρωμα στον τρόπο με την οποίο η Ανατολική Χαλκιδική συνέδεσε τον τουρισμό με τη γαστρονομία δημοσίευσε η μηνιαία γαλλική γαστρονομική έκδοση Regal (τεύχος Ιουλίου), η οποία αποτελεί οδηγό γαστρονομίας και είναι μία από τις διασημότερες, εγκυρότερες και πιο επιλεκτικές (ως προς τη θεματολογία) γαστρονομικές γαλλικές εκδόσεις.

Με τιράζ 209.116 αντίτυπα και 500.000 πιστό «γευσιγνωστικό» κοινό, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στη μεσαία και στην ανώτερη κοινωνική και επαγγελματική τάξη της Γαλλίας, η Regal «είδε» την Ανατολική Χαλκιδική μέσα από τα μάτια του δημοσιογράφου Jean Paul Fretillet και της επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνας Νικολάου.

Η περιγραφή του συντάκτη, που επισκέφθηκε την περιοχή τον περασμένο Απρίλιο, εστιάζει στην παρουσίαση τοπικών παραγωγών, οι οποίοι εμφανίζονται ως γαστρονομικοί ήρωες μιας περιοχής, που «πλέκει» την τουριστική της ιστορία μέσα από γαστρονομικούς μύθους και τοπικά προϊόντα. Κάθε προϊόν «διηγείται» την καταβολή και «περιγράφει» το μύθο του, μέσα από παράθεση φωτογραφικού υλικού και περιγραφών. Στο τέλος η chef Ντίνα Νικολάου παρουσιάσει συνταγές με τον τρόπο χρήσης του κάθε προϊόντος στη μαγειρική.

Περιοχές που δεν είχαν προβληθεί ποτέ στη Γαλλία ανακαλύφθηκαν από τον έμπειρο δημοσιογράφο: Μεγάλη Παναγία, Ακτή Κομίτσα, Ιερισσός, Ακτές Αριστοτελικού Όρους, Αρναία, Παλαιοχώρι, Ουρανούπολη.

Προϊόντα μοναδικά, όπως Τσιπούρα και Μύδια Ολυμπιάδας, Αθωνικό Ελαιόλαδο και Ελιές, Γιαούρτι και Μέλι Αρναίας, Ψάρια Αγίου Όρους, Αθωνικό Μέλι, Οίνοι και Τυροκομικά Μεγάλης Παναγίας, Αλίπαστα Ιερισσού, Λουκάνικα Αρναίας και Μαύρος Χοίρος Βαρβάρας παρέλασαν από τις πολύχρωμες σελίδες της έκδοσης, οι διαδικτυακοί μοναδικοί επισκέπτες της οποίας αγγίζουν το 1.000.000 ανά έκδοση.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση παραδοσιακών καφενείων και εμβληματικών φυσιογνωμιών. Τα πρόσωπα (οι ήρωες) κυριάρχησαν στις σελίδες της έκδοσης. Μεγάλη εντύπωση στο γαλλικό κοινό προκάλεσε η αναφορά του δημοσιογράφου σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Παλαιοχώρι, όπου υποθετικά ο Αλέξης Ζορμπάς απολάμβανε τσίπουρο δυνατό και μεζέ στις κορυφαίες «ελληνικές» στιγμές του.

«Μέσα από τη γαλλική REGAL, η οποία τίμησε τον τόπο μας με την επιλογή της», είπε ο δήμαρχος Αριστοτέλη και πρόεδρος Δ.Σ. της Αριστοτελικής Σύμπραξης, Στέλιος Βαλιάνος, «προβάλαμε ντόπιους πρωταγωνιστές της γαστρονομίας και του τουρισμού, που πέρα από γνώσεις και εμπειρία, διαθέτουν υπέρμετρο ζήλο και δουλεύουν μαζί μας με πάθος και πίστη. Οι άνθρωποί μας, η πολυμελής ομάδα επαγγελματιών του KOUZINA, που μας περιβάλλει και την περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, δεν υπολογίζει κόπο και κόστος, προκειμένου να εξελίξει τη γαστρονομική κληρονομιά της Ανατολικής Χαλκιδικής και να την προσαρμόσει στο σήμερα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023