Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήPress trips EOT: Σημαντική προβολή Σαρωνικού, Λέσβου και Χίου σε Ρουμανία και Κύπρο
Προβολή

Press trips EOT: Σημαντική προβολή Σαρωνικού, Λέσβου και Χίου σε Ρουμανία και Κύπρο

Στην Λέσβο, η κυπριακή δημοσιογραφική αποστολή επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, την Αγιάσο, την Καλλονή, το Σίγρι, τον Μανταμάδο, τον Μόλυβο, την Πέτρα, το Πλωμάρι και την Ερεσό.

Οι επιμέρους νησιωτικοί και ηπειρωτικοί προορισμοί στον Σαρωνικό κόλπο βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) με σκάφος αναψυχής, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας από τις 26 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αίγινας, Αγκιστρίου, Ύδρας, Ερμιονίδας, Σπετσών και Πόρου και σε αυτό συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τον κορυφαίο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας Pro Tv και το δημοφιλές τουριστικό site Tuktuk.ro με 80.000 unique visitors τον μήνα, καθώς και δύο από τις πλέον αναγνωρίσιμες influencers της χώρας με σχεδόν 2 εκατ. «ακόλουθους» στα social media.

Τα μέλη της αποστολής, με καθημερινές ζωντανές ανταποκρίσεις στο δίκτυο Pro Tv και πολυάριθμες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέβαλαν και συνεχίζουν να προβάλλουν στη ρουμανική αγορά τους συγκεκριμένους προορισμούς και τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, έχοντας θεαματική ανταπόκριση από το κοινό.

Κύπριοι δημοσιογράφοι σε Λέσβο και Χίο

Νωρίτερα, στην Λέσβο και την Χίο ταξίδεψαν τέσσερις Κύπριοι δημοσιογράφοι, σε press trip που διοργάνωσε στο διάστημα 8-14 Ιουνίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΤ για ανάδειξη και προβολή λιγότερο ανεπτυγμένων τουριστικών ελληνικών προορισμών.

Στην Λέσβο, η κυπριακή δημοσιογραφική αποστολή επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, την Αγιάσο, την Καλλονή, το Σίγρι, τον Μανταμάδο, τον Μόλυβο, την Πέτρα, το Πλωμάρι και την Ερεσό, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά θρησκευτικά μνημεία, σημαντικά μουσεία, το απολιθωμένο δάσος και άλλα μοναδικά φυσικά τοπία του νησιού, καθώς και ελαιοτριβεία, αποστακτήρια ούζου και παραδοσιακά προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας.

Στη συνέχεια, ταξίδεψαν στην Χίο, όπου περιηγήθηκαν στην πόλη, το κάστρο και τον Κάμπο, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί, τα Μεστά και το Μουσείο Εσπεριδοειδών, τις υπέροχες παραλίες Μαύρα Βόλια, Κώμη, και Λιθί, τη Νέα Μονή, το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου και απόλαυσαν τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της Χίου.

Κατά την αναχώρησή τους από την Ελλάδα, οι Κύπριοι δημοσιογράφοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τις ομορφιές των δύο νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, όσο και από τις εμπειρίες που αυτά προσφέρουν στους ταξιδιώτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024