Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠεριφερειάρχης Πελοποννήσου: “Η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη”
Περιφέρεια

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: “Η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη”

Πρόκειται για μία βιωματική εμπειρία. που θέτει στο επίκεντρο την ιστορία, την μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, την λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

“Η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, είναι η Κυπαρισσία, είναι τα χωριά μας, είναι οι πανέμορφοι οικισμοί στη Πελοπόννησο και σε όλη την πατρίδα μας”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories που διοργάνωσε η περιφέρεια, μαζί με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την ίδια εποχή πέρυσι.

“Εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα, εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους, στον τόπο μας παράγονται σπουδαία προϊόντα, προϊόντα μεσογειακής διατροφής. Ο τρόπος που μαγειρεύουμε είναι εκπληκτικός, η ελληνική κουζίνα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Επομένως τα τρόφιμα που παράγονται εδώ και ο τρόπος παρασκευής πρέπει να γίνει ένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα, για να προσελκύσουμε τουρισμό.

Η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, είναι η Κυπαρισσία είναι τα χωριά μας, είναι οι πανέμορφοι οικισμοί στη Πελοπόννησο και σε όλη την πατρίδα μας. Ενδεχομένως μας προσβάλουν όλα αυτά που γίνονται στη Μύκονο κατά πρώτο λόγω και στη Σαντορίνη κατά δεύτερο, όπου -εδώ και δεκαετίες- όλη η προπαγάνδα του κράτους για την ανάπτυξη του τουρισμού είχε πέσει σε αυτές τις δύο περιοχές” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την ποιοτική εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών -από την Τριφυλία, αλλά και από άλλες περιοχές.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων από όλη τη Μεσσηνία, ενώ γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής προσέφεραν παραδοσιακά κεράσματα.

Η βραδιά περιελάμβανε επίσης, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσία οίνου και ελαιόλαδου, καθώς και διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς από γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου.

Χαιρέτισαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Σωτήρης Μπακούρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023