Τελευταία νέα
Γαστρονομικός τουρισμός

Peloponnese Food Stories στη Bυτίνα

Peloponnese Food Stories
Peloponnese Food Stories

Η εκδήλωση στηρίχθηκε από την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Στην Αρκαδία -και συγκεκριμένα στη Βυτίνα- πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η τελευταία φετινή εκδήλωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της πελοποννησιακής γαστρονομίας.

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση στον πασίγνωστο χειμερινό προορισμό του Δήμου Γορτυνίας, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, συνδιοργάνωσαν η περιφέρεια, ο οικείος δήμος, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Άννα Καλογεροπούλου και ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης.

Οι διοργανωτές είχαν ως στόχο να μεταμορφώσουν την πλατεία της Βυτίνας σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή, όπου πρωταγωνιστές -μαζί με τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα- ήταν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’όλη την Αρκαδία, ενώ οι επισκέπτες απόλαυσαν live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες, καθώς και ζωντανή μουσική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024