Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠροβλήματα στο εστιατόριο Ολυμπιακού ξενοδοχείου

Προβλήματα στο εστιατόριο Ολυμπιακού ξενοδοχείου

Η Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 αποφάσισε να αποσύρει προληπτικά από ξενοδοχείο της Αθήνας 20 αθλήτριες λόγω προβλημάτων στο εστιατόριο του, και έλαβε αυστηρά μέτρα προκειμένου να προλάβει […]

Η Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 αποφάσισε να αποσύρει προληπτικά από ξενοδοχείο της Αθήνας 20 αθλήτριες λόγω προβλημάτων<...> στο εστιατόριο του, και έλαβε αυστηρά μέτρα προκειμένου να προλάβει δυσμενή περιστατικά, όπως αυτό του περασμένου Αυγούστου, με τη γερμανική ομάδα κωπηλασίας, η οποία προσβλήθηκε από σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε να αποσύρει προληπτικά από ξενοδοχείο της Αθήνας 20 αθλήτριες, που θα λάβουν μέρος στη δοκιμαστική αθλητική διοργάνωση Πάλης στο Ολυμπιακό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων, καθώς όπως έδειξαν τα αποτελέσματα ελέγχων υγιεινής που διενήργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες σε αυτό, υπήρχαν προβλήματα στο εστιατόριό του. Το όνομα του ξενοδοχείου δεν ανακοινώθηκε, σε μια προσπάθεια προστασίας της `εικόνας` του, παρά το γεγονός ότι η μη συμμόρφωση του με τους κανόνες υγιεινής βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την συνολική `εικόνα` του προορισμού Αθήνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τους ελέγχους υγιεινής που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, τις Νομαρχίες και τον ΕΦΕΤ, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν συντάχθηκε και η λίστα των ξενοδοχείων που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις. Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης και ΜΜΕ της Οργανωτικής Επιτροπής Σεραφείμ Κοτρώτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό είπε ότι “Από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στο εστιατόριο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, εμείς λειτουργήσαμε άμεσα και μετακινήσαμε σε άλλα ξενοδοχεία χωρίς κανένα πρόβλημα τους αθλητές που βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην αθλητική διοργάνωση της πάλης”.

Σημείωσε δε ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μόλυνσης ή δηλητηρίασης των αθλητών, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι “Το προλάβαμε πριν συμβεί οτιδήποτε”.

Η πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χριστίνα Παπανικολάου τόνισε ότι υπάρχει ένα σύστημα προληπτικών ελέγχων, το οποίο λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. “Μέχρι την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων”, συμπλήρωσε, “βρίσκεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο συστηματικών ελέγχων, προληπτικών, όπου θα έχουν ελεγχθεί τα πάντα. Μιλάμε για καθολικό έλεγχο σε όλα τα ξενοδοχεία, τα οποία θα φιλοξενήσουν αθλητές, ομάδες, αποστολές κλπ. Ήδη τουλάχιστον 200 ξενοδοχεία έχουν ελεγχθεί στην Αττική από τον ΕΦΕΤ, βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα διορθωτικών μέτρων και πολλά από αυτά έχουν επανελεγχθεί και για δεύτερη φορά”. Για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα, η κ. Παπανικολάου δήλωσε: “Ελέγξαμε επί δύο συνεχόμενες ημέρες το ξενοδοχείο επειδή την πρώτη ημέρα δεν υπήρχε παραγωγή, έπρεπε δηλαδή να ξαναελεγχθεί όταν θα λειτουργούσε η γραμμή παρασκευής των τροφίμων και διαπιστώσαμε κάποια προβλήματα. Δεν σημαίνει ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να κατέληγαν και σε επιμόλυνση του τελικού προϊόντος”.

Τέλος, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Γιώργος Τσακίρης δήλωσε: “Η πολιτεία οφείλει να ελέγχει τα ξενοδοχεία, όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν είχαμε κρούσμα. Κακώς ο συνάδελφος δεν ανταποκρίθηκε στις υποδείξεις που του έγιναν και δεν βελτιώθηκε. Από εκεί και πέρα εμείς ανησυχούμε πολύ πιο πολύ για όλους, γιατί εμείς θα είμαστε εδώ, θα κάνουμε αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια, έχουμε επενδύσει πάρα πολλά χρήματα, έχουμε δώσει ό,τι μπορούμε να δώσουμε στα ξενοδοχεία για να είναι έτοιμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπήρξε μια δυσλειτουργία σε ένα ξενοδοχείο, οργανωτικής μορφής, την οποία προλάβαμε. Υποδείχτηκαν κάποιες βελτιώσεις σε έναν ξενοδόχο και δεν συμμορφώθηκε και η Οργανωτική Επιτροπή μετακίνησε τους επισκέπτες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024