Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣτις 21 Οκτωβρίου το 1ο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο
Workshops

Στις 21 Οκτωβρίου το 1ο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο

H διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας αποτελούν κυρίαρχο στόχο της εκδήλωσης, η οποία αρχικά περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πολύωρου workshop με την διενέργεια ραντεβού (Β2Β) και ακολουθεί το επίσημο δείπνο, στο οποίο παρουσιάζεται ο προορισμός της Ελλάδας.

Με τη συμμετοχή πλέον των 240 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ του Λιβάνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 1ο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο, στις 21 Οκτωβρίου 2016. H εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο InterContinental Phoenicia της Βηρυτού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. H διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας αποτελούν κυρίαρχο στόχο της εκδήλωσης, η οποία αρχικά περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πολύωρου workshop με την διενέργεια ραντεβού (Β2Β) και ακολουθεί το επίσημο δείπνο, στο οποίο παρουσιάζεται στο τουριστικό κοινό του Λιβάνου ο προορισμός της Ελλάδας.
 
Επισημαίνεται ότι την πρωτοβουλία διενέργειας του 1ου Greek Tourism Workshop in Lebanon ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide, η Tourism Today και η Travel Media Applications κατόπιν αιτήματος τουριστικών φορέων του Λιβάνου, οι οποίοι διείδαν ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές επαύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη υπάρχουν πτήσεις charter από τη Βηρυτό προς τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη, ενώ εξετάζεται η πραγματοποίηση και άλλων charters προς άλλους προορισμούς. Επίσης, η Αθήνα συνδέεται με τη Βηρυτό μέσω απ’ ευθείας πτήσεων της Αegean Airlines και της Middle East Airlines καθημερινά. Ενδιαφέρον παρατηρείται και για πτήσεις προς την Αθήνα όλο το χρόνο δεδομένου ότι οι Λιβανέζοι ενδιαφέρονται για city breaks με έμφαση στα ψώνια, τη διασκέδαση, τα καζίνα κλπ. Τελευταία δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή και για χειμερινούς προορισμούς. Το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 5.500 Λιβανέζοι τουρίστες ο αριθμός του βαίνει αυξανόμενος με προοπτικές να υπερβούν τους 40.000 το 2017.
 
Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς στο 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 24 κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί. 
 
Η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της Mideast Travel, κα Κατερίνα Μούσμπε, αναφερόμενη στο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος workshop του Λιβάνου, δήλωσε: “Ο Λίβανος είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χριστιανικό πληθυσμό στον αραβικό κόσμο, και για αυτό το λόγο η Ελλάδα είναι από τους πιο αγαπητούς προορισμούς των Λιβανέζων. Η κοντινή απόσταση των δύο χωρών, τα κοινά ήθη και έθιμα, ο παρόμοιος τρόπος ζωής, διασκέδασης και γαστρονομίας εδώ και πολλά χρόνια καθώς και η παρόμοια ιστορία συνδέουν αυτούς τους δύο λαούς. Αν και ο πληθυσμός του Λιβάνου είναι μικρός, έχει μεγάλη δυναμικότητα στα ταξίδια, όπως αποδεικνύεται από ένα tour operator στο Λίβανο που λειτουργούσε πτήσεις charter προς 26 προορισμούς μέσα στο 2016, πέρα από τους υπόλοιπους πράκτορες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα. Ήδη προς την Ελλάδα υπάρχουν πτήσεις charter προς τέσσερις προορισμούς, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι μέσα στο 2017. Οι Λιβανέζοι πελάτες έχουν μεγάλη αγοραστική και επενδυτική δύναμη ιδίως σε ξενοδοχεία και ακίνητα. Το 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon προβλέπεται ως η πιο επιτυχημένη εκδήλωση από τις προηγούμενες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των Λιβανέζων προς τον προορισμό της Ελλάδας.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023