Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο ανακαινισμένο Μαυροκορδάτικο Boutique Hotel στη Χίο άνοιξε τις πύλες του
Ξενοδοχεία

Το ανακαινισμένο Μαυροκορδάτικο Boutique Hotel στη Χίο άνοιξε τις πύλες του

Το Μαυροκορδάτικο Boutique Hotel, ένα παραδοσιακό αρχοντικό, διαθέτει εννέα πολυτελή δωμάτια από 20 έως 40 τμ το καθένα, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το ανακαινισμένο Μαυροκορδάτικο Boutique Hotel άνοιξε τις πόρτες του και πάλι για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του.
 
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό αρχοντικό, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα αλλά ολοκληρώθηκε ως πύργος των Μαυρογορδάτων τον Ιανουάριο του 1736, σε έκταση συνολικά 15 στρεμμάτων, με εσπεριδοειδή, γιασεμιά, λεβάντες και οπωροκηπευτικά. Βρίσκεται στην καταπράσινη, ήσυχη και επιβλητική ιστορική περιοχή του Κάμπου της Χίου, στην Γενοβέζικη γειτονιά με άλλα 200 περίπου αρχοντικά που διατηρεί ακόμα αναλλοίωτα τα βασικά χαρακτηριστικά της (εσπεριδοειδή, βοτσαλωτές αυλές, περίτεχνες αυλόπορτες, μάγγανα κ.α.).
 
Η προέλευση του ονόματος “Μαυροκορδάτικο” προέρχεται από την ένωση δυο μεγάλων βυζαντινών οικογενειών, τους Μαύρους και τους Γορδάτους, που εγκαταστάθηκαν στη Χίο περίπου στο 1570 και ανέπτυξαν εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με τους Γενοβέζους. Το Μαυροκορδάτικο κατοικήθηκε τον Γενάρη του 1736, και παρέμεινε στη οικογένεια Μαυροκορδάτου μέχρι το 1938, οπότε και δωρίθηκε στο Δήμο Χίου.
 
Διαθέτει εννέα πολυτελή δωμάτια από 20 έως 40 τμ το καθένα, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Απέχει 5 χλμ από την πόλη της Χίου (Χώρα) – Λιμάνι και 3 χλμ από το αεροδρόμιο του νησιού. Η πλησιέστερη παραλία βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ.
 
Η ιδέα της επαναλειτουργίας του υλοποιήθηκε από την κα Σοφία Πιπίδη, η οποία ανέλαβε το εγχείρημα αυτό πραγματικά σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες. 
 
Στο «Μαυροκορδάτικο» επιχειρείται ένα διαφορετικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, στο οποίο όλο και περισσότεροι άνθρωποι – επαγγελματίες αναφέρονται τελευταία, το μοντέλο «slow life», προσαρμοσμένο στα μέτρα και σταθμά του νησιού της Χίου. Μιας τάσης που θέλει πλέον τον επισκέπτη, κυρίως αυτόν που προέρχεται από κάποια μεγαλούπολη, να έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση, αλλά και με τους ανθρώπους της, στον τόπο διαμονής του. 
 
Ο μαγευτικός περιβάλλοντας χώρος του ξενοδοχείου είναι κατάλληλος για οργανώσεις εκδηλώσεων (μουσικές εκδηλώσεις, διοργάνωση πολιτιστικών εκθέσεων, διοργάνωση τελετών, γάμων κλπ).
 
Το νησί της Χίου, η προνομιακή του θέση στο Κάμπο, η μικρή του απόσταση από όμορφες παραλίες του νησιού και τα ιστορικά χωριά της Χίου, η προσεγμένη εξυπηρέτηση πάντα με χαμόγελο και συνέπεια των ιδιοκτητών και του προσωπικού του, το καθιστά ψηλά στη προτίμηση των επισκεπτών της Χίου (Ελλήνων, Ευρωπαίων, Τούρκων), για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις, όλες τις εποχές τους χρόνου.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024