Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΚερκυραίοι ξενοδόχοι: Το κράτος απαξιώνει τις δημόσιες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης
Ορατός ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν καθόλου οι σχολές για φέτος

Κερκυραίοι ξενοδόχοι: Το κράτος απαξιώνει τις δημόσιες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας καταγγέλει την απαξίωση των δημοσίων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης από το ίδιο το κράτος.

“Σε μία εποχή που όλοι συμφωνούν ότι ο κυριότερος παραγωγικός δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε έξοδο από την κρίση είναι ο τουρισμός, οι δημόσιες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης δεν έχουν ανοίξει ακόμη”, καταγγέλει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας. “Καθυστερήσεις, έλλειψη κονδυλίων, αλλά κυρίως γραφειοκρατικές αγκυλώσεις χτυπούν τον μακροβιότερο θεσμό τουριστικής εκπαίδευσης της χώρας που για 75 και πλέον χρόνια προσφέρει δωρεάν τουριστική παιδεία και τροφοδοτεί την τουριστική αγορά με ικανά καταρτισμένα στελέχη. Ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν καθόλου οι σχολές για το φετινό έτος είναι ορατός και άμεσος. Αλλά και αν ακόμη λειτουργήσουν, το εναπομείναν χρονικό διάστημα θα είναι ανεπαρκές έστω και για την στοιχειώδη τουριστική εκπαίδευση, αφού οι πόροι είναι ανύπαρκτοι και οι συνθήκες ζοφερές”.

Ο Σύλλογος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι όσοι από τους θεσμικούς και μη φορείς της κερκυραϊκής κοινωνίας πιστεύουν ακόμη ότι ο τουρισμός και ειδικότερα το ανθρώπινο δυναμικό του αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης του νησιού και της χώρας αυτής, πρέπει έμπρακτα να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους.

“Εμείς, ως Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας το κάναμε ήδη πέρυσι με τη δωρεάν παροχή επαγγελματικών σεμιναρίων στους σπουδαστές, πράγμα το οποίο προτιθέμεθα να πράξουμε και φέτος. Σειρά έχουν τώρα οι τοπικοί φορείς, τους οποίους καλούμε να πιέσουν και αυτοί με όποιες δυνάμεις έχουν, ώστε να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές και να μη χαθεί τόσο η εκπαιδευτική περίοδος όσο και τα όνειρα των νεαρών σπουδαστών αλλά και όλων μας για ένα καλύτερο τουριστικό αύριο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024