Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις10 χρόνια Τουριστικό Πανόραμα

10 χρόνια Τουριστικό Πανόραμα

Τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας του στην Ελληνική αγορά, ουσιαστικής παρέμβασης στα τουριστικά δρώμενα και γενναίας προσφοράς στην ανάπτυξη του κλάδου και του εσωτερικού τουρισμού ειδικότερα, γιορτάζει φέτος η μοναδική […]

Τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας του στην Ελληνική αγορά, ουσιαστικής παρέμβασης στα τουριστικά δρώμενα<...> και γενναίας προσφοράς στην ανάπτυξη του κλάδου και του εσωτερικού τουρισμού ειδικότερα, γιορτάζει φέτος η μοναδική Έκθεση Τουρισμού και Διακοπών της χώρας, `Τουριστικό Πανόραμα`.

Η 10η Επετειακή Έκθεση `Τουριστικό Πανόραμα`, που διοργανώνει ο Όμιλος `Εξπρές Καλοφωλιά` από 7 έως 10 Απριλίου 2005 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, θα είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη μέχρι σήμερα διοργάνωση της έκθεσης – θεσμού, με 400 περίπτερα και 600 εκθέτες και συνεκθέτες και αναμένεται με εντονότατο ενδιαφέρον.

Έχοντας κερδίσει επάξια, όλα αυτά τα χρόνια, την ολοένα αυξανόμενη εκτίμηση του τουριστικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως όλων των βαθμίδων, καθώς και την καθολική αναγνώριση του κοινού, επαγγελματιών και πολιτών το `Τουριστικό Πανόραμα 2005` θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του, απευθυνόμενο, τόσο στο καταναλωτικό κοινό των 4.000.000 κατοίκων του Λεκανοπεδίου και όχι μόνον, όσο και στο σύνολο του τουριστικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να προβάλλουν, να ενημερώσουν, να προτείνουν προϊόντα, υπηρεσίες, προορισμούς.

Η δε ιδιαίτερη βαρύτητα, που δίνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στον εσωτερικό τουρισμό, επιβραβεύει απόλυτα τις επιλογές των οργανωτών, που από το 1996, πρώτοι από όλους, προέβαλαν και επέβαλαν ως σταθερή αξία για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού τον Έλληνα ταξιδιώτη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας τόσο βασικός άξονας της τουριστικής πολιτικής ταυτίζεται και συμπίπτει με τη φιλοσοφία και τις κατευθύνσεις, που υπηρετεί η Έκθεση, προσφέροντας ένα ιδανικό πεδίο εφαρμογής.

Μεταξύ των καινοτομιών της φετινής διοργάνωσης, ξεχωρίζει το `Πανόραμα Ελληνικών Γεύσεων`, μία νέα ενότητα μέσα στην Έκθεση, που θα λειτουργήσει σε ειδικό χώρο με περίπτερα κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου θα προσφέρονται στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα και ποτά και θα προβάλλονται τοπικά τυποποιημένα προϊόντα. Στον εκθεσιακό αυτό χώρο θα κληθούν να συμμετέχουν επίσης συνεταιρισμοί παραγωγών, καθώς και εταιρίες τροφίμων και ποτών με τυποποιημένα δημοφιλή προϊόντα, που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και στην παράδοση.

Επίσης, όπως κάθε χρονιά, στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί η ετήσια έρευνα της εταιρίας `Kapa Research` για το προφίλ και τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Η έρευνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος, καθώς είναι η πέμπτη χρονιά που διενεργείται και θα περιλαμβάνει χρήσιμα συγκριτικά στοιχεία.

Το `Τουριστικό Πανόραμα 2005` θα έχει ως τιμώμενη περιοχή φέτος τη Θεσσαλία, μία περιοχή που προσφέρει μία εντυπωσιακή `παλέτα` προορισμών και υπηρεσιών, υποδομών και προϊόντων, καλύπτοντας τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις κάθε είδους ταξιδιώτη και τουρίστα. Βεβαίως και φέτος, πολλές ξένες χώρες επεδίωξαν να έχουν δυναμική συμμετοχή στο `Τουριστικό Πανόραμα`, προκειμένου να προβάλουν προορισμούς και υπηρεσίες τους στους Έλληνες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το `Τουριστικό Πανόραμα 2005` τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και έχει μέγα χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού – ΕΟΤ, ενώ η έκθεση πλαισιώνεται με πρόγραμμα σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων, ενημερωτικών και τοπικού χαρακτήρα, καθώς και με κληρώσεις σημαντικών δώρων.

Ωράριο λειτουργίας Έκθεσης:

  • Πέμπτη 7 Απριλίου: Εγκαίνια 17:30
  • Παρασκευή 8 Απριλίου: 12:00-21:30
  • Σάββατο 9 Απριλίου: 10:00-21:30
  • Κυριακή 10 Απριλίου: 10:00-20:00
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024