Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΈπεσε η αυλαία των Ποσειδωνίων 2010
Η επιτυχία της έκθεσης ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη της ναυτιλιακής κοινότητας

Έπεσε η αυλαία των Ποσειδωνίων 2010

Αιτήσεις ακόμα μεγαλύτερου χώρου για τα περίπτερά τους δέχτηκαν οι διοργανωτές των Ποσειδωνίων από ελληνικές και ξένες εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου καθώς εξέφρασαν την επιθυμία να επεκτείνουν περαιτέρω την παρουσία τους στην επόμενη διοργάνωση της έκθεσης…

Αιτήσεις ακόμα μεγαλύτερου χώρου για τα περίπτερά τους δέχτηκαν οι διοργανωτές των Ποσειδωνίων από ελληνικές και ξένες εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου καθώς<...> εξέφρασαν την επιθυμία να επεκτείνουν περαιτέρω την παρουσία τους στην επόμενη διοργάνωση της έκθεσης, σε δύο χρόνια τον Ιούνιο του 2012.

Η Ινδία, μετά την παρθενική της συμμετοχή στα Ποσειδώνια, αλλά και άλλοι εκθέτες που χρόνια εδραιώνουν την παρουσία τους στην έκθεση, όπως η Κορέα και η Ολλανδία, συζητούν ήδη με τους διοργανωτές, προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπρόσθετα τετραγωνικά μέτρα για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση της ναυτιλιακής κοινότητας της κάθε χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Ινδία, της οποίας το περίπτερο βραβεύτηκε ως το καλύτερο περίπτερο των Ποσειδωνίων 2010, δεσμεύτηκε για την επέκταση του περιπτέρου της στην επόμενη διοργάνωση από 300 σε 1.000 τμ. Επιπρόσθετα, ένας σημαντικός αριθμός ελληνικών εταιρειών έχει ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία του στα Ποσειδώνια 2012 μετά τη φετινή ανεπανάληπτη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.

“Τα Ποσειδώνια αποτυπώνουν τις δυνατότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, συσφίγγουν εμπορικούς δεσμούς μεταξύ διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών και προωθούν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και των ηγετικών ναυτικών εθνών παγκοσμίως”, δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, διοργανωτής των Ποσειδωνίων. “Το έντονο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τους εκθέτες κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας για την επόμενη διοργάνωση σε δύο χρόνια αναδεικνύει τη θέση των Ποσειδωνίων ως το ηγετικό ναυτιλιακό γεγονός παγκοσμίως”, συμπλήρωσε.

Πάνω από 17.000 επισκέπτες από 76 κράτη επισκέφτηκαν τα Ποσειδώνια 2010, ενώ 1.855 εκθέτες ανέδειξαν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στον εκθεσιακό χώρο που επεκτάθηκε φέτος στα 31.000 τ.μ. Αυξημένη συμμετοχή εκδηλώθηκε και από τα εθνικά περίπτερα, που φέτος έφτασαν τα 21.

Καθώς ο πρόεδρος του Παναμά, Ricardo Martinelli, επισκεπτόταν την έκθεση, οι συνεργάτες του ετοίμαζαν πυρετωδώς την επίτιμη δεξίωση της χώρας του, που αποτέλεσε μία εκ των 138 εκδηλώσεων που παρατέθηκαν στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. “Δεν είμαι πολιτικός”, δήλωσε απευθυνόμενος στους 400 καλεσμένους του στο Divani Apollon Hotel o κ. Martinelli. “Είμαι ένας επιχειρηματίας που βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω εκπροσώπους της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας και να εντοπίσω επιχειρηματικές ευκαιρίες για τη χώρα μου”.

Πέρα, όμως, από την παρουσία του κ. Martinelli, πλήθος Ελλήνων και ξένων πολιτικών και διπλωματούχων τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση των Ποσειδωνίων κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης παραβρέθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λ. Κατσέλη, η οποία έκοψε και την κορδέλα των Ποσειδωνίων, με συνοδεία λοιπών πολιτικών προσώπων, ενώ την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γεώργιο Πεταλωτή, περιηγήθηκε στα περίπτερα των Ποσειδωνίων. “H ναυτιλία αποτελεί δύναμη του ελληνισμού, δύναμη της ανάπτυξης και δύναμη της φωνής μας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δείχνουν τα Ποσειδώνια, αυτή η σημαντικότατη διεθνής Έκθεση. Η φετινή Έκθεση είναι ένα ακόμη παράδειγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της χώρας μας”, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Από την άλλη μεριά η κα Κατσέλη, απευθυνόμενη σε ένα σημαντικό ελληνικό και διεθνές ακροατήριο μεταξύ άλλων ανέφερε: “Τα Ποσειδώνια για πολλές δεκαετίες αποτελούν το forum της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στην οποία ξεχωρίζει η ελληνική ηγετική θέση με προσόντα την προσήλωση στην ποιότητα, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα”.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Πουσσαίος, επισήμανε ότι η συνεισφορά των Ποσειδωνίων στον εκθεσιακό κλάδο είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την εισροή εσόδων που συνεπάγεται στην εγχώρια οικονομία, όσο και για τη λειτουργία τους ως ασπίδα της εικόνας της χώρας.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε την έκθεση συνοδευόμενος από σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αμερικανός και Ολλανδός πρέσβης, επίσης, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των διπλωματών που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα Ποσειδώνια 2010 με στόχο να προωθήσουν το εμπορικό ενδιαφέρον της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας τους.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους του στη δεξίωση που διοργανώθηκε από τη Maritime Holland, ο Ολλανδός Πρέσβης Kees van Rij, δήλωσε: “Περίπου 300 μέλη της Ολλανδικής ναυτιλιακής κοινότητας βρίσκονται φέτος στην Αθήνα για τα Ποσειδώνια. Το Ολλανδικό περίπτερο είναι μεγαλύτερο από ποτέ στην ιστορία της έκθεσης, γεγονός που μαρτυρά την ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας που δέχτηκε πλήγμα τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης”. Οι διοργανωτές της Ολλανδικής αποστολής επιβεβαίωσαν ότι θα χρειαστούν επιπλέον 150 τ.μ. για το εθνικό τους περίπτερο στην επόμενη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προβλεπόμενη αυξημένη ζήτηση. Ο Hans van Doorn, διευθυντής Πωλήσεων της ηγέτιδας ολλανδικής ναυπηγοεπισκευαστικής εταιρείας Damen Shiprepair Rotterdam επιβεβαίωσε επίσης τη συμμετοχή του σε δύο χρόνια: “Θα επιστρέψουμε οπωσδήποτε σε δύο χρόνια. Αποτελούμε πιστό εκθέτη των Ποσειδωνίων για δεκαετίες, καθότι πιστεύουμε ότι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα κοινωνικής δικτύωσης της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας”, ανέφερε σχετικά ο κ. Doorn.

Παράλληλα, και η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ήταν ενθουσιασμένη από την αίγλη των φετινών Ποσειδωνίων. Ο George Gabriel, Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Union που εδράζεται στον Πειραιά, περιέγραψε τα Ποσειδώνια ως τον πλέον σημαντικό θεσμό σύναψης συμφωνιών που φέρνει σε επαφή και συσφίγγει τις σχέσεις στελεχών από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: Τα Ποσειδώνια αποτελούν το πιο σημαντικό ναυτιλιακό γεγονός του κόσμου, παρέχοντας στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου μια πλατφόρμα μοναδικής κοινωνικής δικτύωσης, συζητήσεων και επιχειρηματικών ευκαιριών, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την προσπάθεια της Ελλάδας να αναδείξει τις δυνατότητές της και να προωθήσει την εικόνα της και τα τουριστικά της θέρετρα».

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Intra Mare δήλωσε: “Κρίνοντας από την υπερβολική συμμετοχή των εκθετών και των επισκεπτών στα φετινά Ποσειδώνια προβλέπουμε γρήγορη ανάκαμψη του κλάδου του ναυτιλιακού εξοπλισμού σε διεθνές επίπεδο, ο οποίος θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων που παρουσιάζονται στην έκθεση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024