Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςHelexpo Α.Ε.: Σύμφωνες με την Ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία όλες οι ενέργειες της εταιρίας
Αναθέσεις έργων στην Helexpro

Helexpo Α.Ε.: Σύμφωνες με την Ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία όλες οι ενέργειες της εταιρίας

«Παρά τη νομολογία του ΔΕΚ (Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), σύμφωνα με την οποία “δημόσιος εκθεσιακός οργανισμός με ανταγωνιστικό χαρακτήρα δεν αποτελεί αναθέτουσα αρχή κατά τις διατάξεις του κοινοτικού δικαίουγια την ανάθεση […]

«Παρά τη νομολογία του ΔΕΚ (Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), σύμφωνα με την οποία “δημόσιος εκθεσιακός οργανισμός με ανταγωνιστικό χαρακτήρα δεν αποτελεί αναθέτουσα αρχή κατά τις διατάξεις του κοινοτικού δικαίου<...>για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων”, η ίδρυση της θυγατρικής Helexpro Α.Ε. ακολούθησε τη διενέργεια 2 (δύο) διεθνών διαγωνισμών της Helexpo A.E. για την εκμίσθωση εκθεσιακών δομών, οι οποίοι απέβησαν άγονοι. Όλες οι ενέργειες της Helexpo A.E. είναι σύμφωνες με την Ελληνική και την Κοινοτική νομοθεσία και στοχεύουν –με επιτυχία– στην επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρίας. Εξάλλου, από το 1998, λειτουργεί θυγατρική εταιρία της Helexpo – ΔΕΘ Α.Ε. (και από το 2000 της ΔΕΘ Α.Ε.) με τα ίδια χαρακτηριστικά (Interexpo A.E.)». Αναφέρει στην απάντηση της η Helexpo, με αφορμή την ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, που οδήγησε την Ε.Ε. σε έρευνα για τη διαπίστωση του ενδεχομένου εκχώρησης έργου με άμεση ανάθεση, χωρίς να τηρείται η κοινοτική νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως στην απάντησή του προς τον κ. Παπαδημούλη ο αρμόδιος επίτροπος, κ. Τσαρλς ΜακΚρίβι, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βάσει των πληροφοριών που είχε η Επιτροπή από τον Έλληνα ευρωβουλευτή «φαίνεται ότι η υφισταμένη ρύθμιση μεταξύ της μητρικής εταιρίας και της θυγατρικής της αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο για τις δημόσιες συμβάσεις, όπως ερμηνεύθηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024