Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣχέδια για άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην Τουρκία για την Κύπρο

Σχέδια για άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην Τουρκία για την Κύπρο

Πιο κοντά στο ευρωπαϊκό όνειρο τάχθηκε με χτεσινή της κίνηση η Τουρκία, γνωστοποιώντας στις ευρωπαϊκές αρχές τα σχέδια της για άνοιγμα ενός αεροδρομίου και ενός λιμανιού με στόχο την εξυπηρέτησητων […]

Πιο κοντά στο ευρωπαϊκό όνειρο τάχθηκε με χτεσινή της κίνηση η Τουρκία, γνωστοποιώντας στις ευρωπαϊκές αρχές τα σχέδια της για άνοιγμα ενός αεροδρομίου και ενός λιμανιού με στόχο την εξυπηρέτηση<...>των κυπριακών αεροσκαφών και πλοίων. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Μίκο Νόρος, εκπρόσωπος της φιλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. επιβεβαίωσε την αποστολή σχετικού μηνύματος της `Αγκυρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών στην `Αγκυρα, κ. Μουράτ Οτσελίκ, στην οποία τονιζόταν πως οι συνομιλίες για το άνοιγμα των αεροδρομίων και των λιμανιών της Τουρκίας στα κυπριακά αεροσκάφη και πλοία συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω πληροφορίες.

Πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους κάνουν παρόλα αυτά λόγο τόσο για ελιγμό της Τουρκίας, ώστε να αποκτήσει περισσότερες θετικές ψήφους για την ένταξη της στην Ε.Ε., όσο και για αμοιβαία ανταλλαγή, αφού αναμένεται να διεκδικήσει το άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024