Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ φετινή Marathon Expo αναμένει 7.000 αθλητικούς τουρίστες
Marathon EXPO 2009

Η φετινή Marathon Expo αναμένει 7.000 αθλητικούς τουρίστες

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του 27ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τη Marathon EXPO, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6 και 7 […]

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του 27ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τη Marathon EXPO<...>, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Η Έκθεση λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00, παράλληλα με το Κέντρο Εγγραφών των δρομέων. Η Marathon EXPO 2009 φιλοξενεί 40 εταιρείες και οργανισμούς που προβάλουν υπηρεσίες και προϊόντα για το Τρέξιμο, τον Αθλητισμό, την Υγεία, τον Τουρισμό.

Αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες, από τους οποίους οι 7.000 θα είναι αθλητικοί τουρίστες από το εξωτερικό (3.500 δρομείς και 3.500 συνοδοί τους) και οι 13.000 Έλληνες (δρομείς και επισκέπτες), με σκοπό να αποτελεί πλέον το ετήσιο σημείο συνάντησης της δρομικής κοινότητας και της αγοράς του αθλητικού τουρισμού.

Η έκθεση απλώνεται σε τρεις αίθουσες του Ζάππειου Μεγάρου. Στην πρώτη αίθουσα οι επισκέπτες συναντούν τα περίπτερα θεσμικών φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών (Δήμος Μαραθώνα, Δήμος Αθηναίων, Γ.Γ Νέας Γενιάς, ΚΤΕΛ Νομού Αττικής, Ομοσπονδία Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων) και τα περίπτερα των δύο πιο σημαντικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια (Special Olympics World Summer Games ATHENS 2011, Μεσογειακοί Αγώνες Βόλος-Λάρισας 2013). Ακολουθούν τα περίπτερα που περισσότερο αναζητούν οι δρομείς, δηλαδή των μεγάλων αθλητικών εταιριών (adidas, reebok, asics, mizuno, brooks, new balance), όπου θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν στα πόδια τους τα νεότερα μοντέλα παπουτσιών, να δοκιμάσουν ρούχα και αξεσουάρ.
Πολυαναμενόμενη είναι φέτος η πρώτη διάθεση των επίσημων αναμνηστικών ειδών της διοργάνωσης (μπλουζάκια, φούτερ, ποτήρια, είδη γραφείου και δώρων, κ.ά.) από την αναγνωρισμένη εταιρία STAMION. Ενδιάμεσα της πρώτης και της δεύτερης μεγάλης αίθουσας της Έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αναψυκτικά, ποτά και σνακς στο χώρο του energy bar από την Eurocatering.

Στη δεύτερη αίθουσα οι επισκέπτες συναντούν το εργομετρικό κέντρο στο περίπτερο της Alpha Bank, το περίπτερο του Κέντρου Καρδιάς Νέων και Αθλητών, που θα προσφέρει δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις, τα περίπτερα διεθνών Μαραθωνίων (Πράγα-Τσεχία, Ναγκάνο-Ιαπωνία, Λεμεσός-Κύπρος, Θεσσαλονίκης), περίπτερα περιοδικών και ιστοσελίδων, την τιμητική παρουσία του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχίας Χίου, παρουσία εταιρειών αθλητικής διατροφής και περίπτερα των χορηγών και υποστηρικτών του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών.

Η τρίτη αίθουσα της έκθεσης καλείται Αίθουσα Ψυχαγωγίας και καθιερώνεται από φέτος δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν: α) τη μοναδική παρουσίαση των Ψηφιδωτών Έργων “Σύγχρονοι Έλληνες Ολυμπιονίκες” της ψηφιδοθέτριας κυρίας Σούλας Χρίστου και β) σε ειδική Σκηνή, την επίσημη συνέντευξη τύπου (Παρασκευή πρωί), και ομιλίες από προπονητές, αθλητές και γιατρούς με θεματολογία που ενδιαφέρει τους δρομείς αλλά και όλη την οικογένεια που θέλει να μάθει για τα οφέλη της άσκησης.

Καινοτομία αποτελεί το περιοδικό της έκθεσης, που περιέχει τον κατάλογο των Εκθετών, άρθρα προπονητών, χρήσιμες συμβουλές για τους επισκέπτες και καταχωρήσεις. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Κύριο μέλημα της Marathon EXPO είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς να βρουν τα χρηστικά αθλητικά είδη που χρειάζονται για τον αγώνα τους την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες από ειδικούς της κλασικής μαραθώνιας διαδρομής που θα τους προετοιμάσουν καλύτερα, και επιπλέον να προσφέρει στους επισκέπτες και φίλους του ενεργητικού τρόπου ζωής μια επιλογή για να περάσουν ευχάριστα κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στο υπέροχο περιβάλλον του Ζάππειου Μεγάρου, δίπλα στον Εθνικό Κήπο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, την πλατεία Συντάγματος, να ενημερωθούν για προϊόντα υγείας, ταξιδιωτικές προσφορές αθλητικού τουρισμού, να κερδίσουν δώρα από τους διαγωνισμούς των εκθετών, να συνευρεθούν με 7.000 περίπου ξένους αθλητικούς τουρίστες από 50 διαφορετικές χώρες που έρχονται στην Αττική με κίνητρο τη βίωση της εμπειρίας του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, που για αυτούς αποτελεί την επίτευξη ενός ονείρου ζωής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024