Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚατατέθηκε στην Ε.Γ. της EXPO 2008 το σχέδιο φακέλου υποψηφιότητας

Κατατέθηκε στην Ε.Γ. της EXPO 2008 το σχέδιο φακέλου υποψηφιότητας

Στη διάρκεια σύσκεψης της Εκτελεστικής Γραμματείας της EXPO 2008 υπό την προεδρία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη κατατέθηκε από τις ανάδοχες το σχέδιο του φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης…

Στη διάρκεια σύσκεψης της Εκτελεστικής Γραμματείας της EXPO 2008 υπό την προεδρία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη κατατέθηκε από τις ανάδοχες το σχέδιο του φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης<...>.

«Σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία παραλαμβάνει το σχέδιο του φακέλου υποψηφιότητας που έχουν ετοιμάσει οι εταιρίες που εργάστηκαν πάνω σ` αυτό το θέμα τον τελευταίο χρόνο. Η παράδοση γίνεται μέσα στο συμβατικό χρόνο της συμφωνίας που είχαμε κάνει μαζί τους. Με αυτό το φάκελο απαντάμε στα ερωτήματα που μας έθεσε το ΒΙΕ. Αναφέρομαι στα οικονομικά στοιχεία της πραγματοποίησης της EXPO, στο θέμα το οποίο, όπως είπα, είναι σχετικό με τη Γεωργία του 21ου αιώνα, δηλαδή, “Τα Ανθρώπινα Δίκτυα της Γνώσης της Γεωργίας και της Διατροφής” και στα στάδια οργάνωσης του EXPOsite» δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης πριν από τη σύσκεψη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί εκτιμάται ότι η Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο λειτουργίας της έκθεσης θα έχει πάνω από 3,5 εκατ. επισκέπτες, ενώ οι επισκέπτες στην EXPO θα ξεπεράσουν τα 6,5 εκατομμύρια . Το κόστος του EXPOsite είπε ο κ. Πασχαλίδης ανέρχεται στα 200 δισ. δρχ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι λειτουργικές δαπάνες, το EXPOvillage και τα έργα υποδομής στο EXPOsite, δηλαδή, στην περιοχή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Στο φάκελο περιλαμβάνεται ο προγραμματισμός των βασικών έργων υποδομής της ευρύτερης Θεσσαλονίκης με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε, επίσης, ότι αύριο, 15 Απριλίου, θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του ΒΙΕ κ. Λοσερτάλες, ο οποίος θα περιηγηθεί στο EXPOhouse και στους χώρους της ΔΕΘ και με τον οποίο θα συζητηθεί και αξιολογηθεί σε πρώτο στάδιο η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας θα γίνει στις επόμενες τρεις γενικές συνελεύσεις του ΒΙΕ, τον Ιούνιο 2003, τον Δεκέμβριο 2003 και τον Ιούνιο 2004, και τέλος θα υπάρξει η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία τον Δεκέμβριο του 2004 από εκπροσώπους από 90 χώρες που συμμετέχουν στο ΒΙΕ.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το εάν οι πρόξενοι Γερμανίας και Γαλλίας, με τους οποίους είχε προηγηθεί συνάντηση, υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι έχουν εκφραστεί θετικά. «Θυμίζω πως στη Γερμανία έγινε η EXPO του Ανόβερου του 2000. Με έχουν καλέσει να επισκεφθώ το Ανόβερο και ανταποκρίθηκα θετικά και επίσης, έχω ζητήσει από την κ. Τρότμαν, την Επίτροπο της EXPO 2004 στη Γαλλία, να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στην οργάνωση ενός τόσου μεγάλου εγχειρήματος. Υπάρχει εμπειρία σχετική στο Παρίσι και τη θέλουμε, τη θεωρούμε χρήσιμη» κατέληξε ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024