Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΝομαρχία Πειραιά: Τουρισμός-Πολιτισμός, ο βασικός άξονας τουριστικής ανάπτυξης

Νομαρχία Πειραιά: Τουρισμός-Πολιτισμός, ο βασικός άξονας τουριστικής ανάπτυξης

Το πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και βασίστηκε στον οργανωμένο και μαζικό τουρισμό έχει αρχίσει πλέον να αμφισβητείται και η μέχρι σήμερα, επικρατούσα αντίληψη που ταυτίζει τις […]

Το πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και βασίστηκε στον οργανωμένο και μαζικό τουρισμό έχει αρχίσει πλέον να αμφισβητείται<...> και η μέχρι σήμερα, επικρατούσα αντίληψη που ταυτίζει τις διακοπές μόνο με ψυχαγωγία είναι καιρός να παραχωρήσει τη θέση της, σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που συνθέτουν και δίνουν νόημα στην καθημερινή ζωή.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχία Πειραιά, με αφορμή τη συμμετοχή στην έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 2003».

«Στο πλαίσιο αυτό», ανέφερε η κα Γεννηματά «η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, συντονίζοντας και διαμορφώνοντας δράσεις που θα απαντούν στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και στην ευρύτερη κρατική πολιτική».

Η κα Γεννηματά, υπογράμμισε ότι το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, μέσα από την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες σύγχρονες, που θα αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα των πολιτών του, μπορεί να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης. Ειδικά εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, κατέληξε η κα Γεννηματά, δίνεται η ευκαιρία ριζικής αναδιαμόρφωσής του, σε μία πιο σύγχρονη, πιο φιλική και φιλόξενη μορφή, στην οποία οι πολίτες πρέπει να έχουν άμεσο λόγο και συμμετοχή.

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, στον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο συνδυασμός τουρισμού-πολιτισμού είναι το νέο «στίγμα» που προσδιορίζει την τουριστική και αναπτυξιακή στρατηγική του Νομού, ενώ πρόσθεσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα πλέον, θα δίνεται στην προώθηση προορισμών και περιοχών πολιτιστικής κληρονομιάς, πέραν, φυσικά, της προώθησης και προβολής του ευρύτατου φάσματος τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που συνθέτουν το τουριστικό «προφίλ» του.

Ο κ. Μίχας ανακοίνωσε επίσης, τη δημιουργία δικτύου τέτοιων προορισμών και περιοχών, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις τοπικές αρχές καθώς και τη συγκρότηση Επιτροπής Τουρισμού, στην οποία θα μετέχουν οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιώργος Μπενέτος και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ευάγγελος Τσίτουρας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά, την οποία διευθύνει ο κ. Θ. Κερκέζος. Αποτελούμενη από καταξιωμένους μουσικούς, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Ορχήστρα Σαξοφώνων, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της χώρας μας, αποτελεί την αιχμή του πολιτιστικού δόρατος της Νομαρχίας Πειραιά και είναι η μοναδική του είδους της στα Βαλκάνια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024