Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΝομός Μαγνησίας: Έκτακτα μέτρα και επιθετική προβολή για το 2003

Νομός Μαγνησίας: Έκτακτα μέτρα και επιθετική προβολή για το 2003

Επιστολή με την οποία θίγει το φλέγον ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων της γενικότερης κρίσης στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία και στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας απέστειλεστον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο […]

Επιστολή με την οποία θίγει το φλέγον ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων της γενικότερης κρίσης στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία και στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας απέστειλε<...>στον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο και στον γ.γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καρατζιώτη, ο νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος.

Ο νομάρχης Μαγνησίας, αφού αναλύει την κατάσταση που δημιουργείται, κυρίως από τη μείωση κρατήσεων και την αβεβαιότητα στον εισερχόμενο τουρισμό, προτείνει σειρά μέτρων και δράσεων που πρέπει να προωθηθούν επειγόντως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων, ενώ ζητεί και την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης, για την υλοποίηση πρόσθετων δράσεων προβολής και προώθησης του Νομού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Μαγνησίας στην έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 2003», ο νομάρχης Μαγνησίας, τόνισε ότι μπορεί να φαντάζει ως «πολυτέλεια σε τόσο δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα, να αναφέρεται κανείς σε θέματα τουρισμού και διακοπών», αλλά επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η ζωή προχωρά και είμαστε υποχρεωμένοι, ως νομός και ως χώρα, να προετοιμάσουμε το αύριο, να διαμορφώνουμε τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες».

Ο κ. Πρίντζος, υπογράμμισε ότι στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αυτό το διάστημα είναι αφενός η αύξηση του εσωτερικού τουρισμού και αφετέρου η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών από τις τουριστικές αγορές της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον νομάρχη Μαγνησίας:

  • Έχει προετοιμαστεί μία εκστρατεία «επιθετικής» τουριστικής προβολής του νομού.
  • Οργανώνεται ακόμα καλύτερα και πιο δυναμικά η συμμετοχή του νομού στις διεθνείς εκθέσεις αλλά και στις εκθέσεις εντός της Ελλάδας.
  • Δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην πιο αποτελεσματική προώθηση των διαφημιστικών εντύπων, των ενημερωτικών φυλλαδίων και του οπτικο-ακουστικού υλικού, μέσα από τα οποία προβάλλεται η Μαγνησία και οι δυνατότητες που προσφέρει για διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και για όλες τις εισοδηματικές τάξεις.

Ο κ. Πρίντζος, τόνισε, επίσης, ότι οι κυριότερες παρεμβάσεις τουριστικής πολιτικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αποσκοπούν πρωτίστως, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και γενικότερα στην ήπια ανάπτυξη.

Τέλος, ο νομάρχης Μαγνησίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα πλεονεκτήματα αλλά και στις ευθύνες και υποχρεώσεις, που προκύπτουν από την επιλογή του Βόλου, ως «Ολυμπιακή Πόλη».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024