Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠερισσότερα από 9.000 συμβόλαια στην εσωτερική αγορά και εξαγωγές σε 17 χώρες μέσω της Expro 2004

Περισσότερα από 9.000 συμβόλαια στην εσωτερική αγορά και εξαγωγές σε 17 χώρες μέσω της Expro 2004

Χιλιάδες νέα προϊόντα ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού είχαν την ευκαιρία να δουν οι 27.000 και πλέον επισκέπτες της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Expro 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη […]

Χιλιάδες νέα προϊόντα ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού είχαν την ευκαιρία να δουν οι<...> 27.000 και πλέον επισκέπτες της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Expro 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές, μέσα από τα 300 περίπτερα της έκθεσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της -22 έως 26 Ιανουαρίου- πραγματοποιήθηκαν πάνω από 9.000 εμπορικές πράξεις που αφορούσαν την εσωτερική αγορά, και είναι νέο ρεκόρ συμφωνιών, αλλά κυρίως και εκατοντάδες συμφωνίες με εταιρίες και επιχειρήσεις για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων σε 17 χώρες.

Και αυτό όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Expro Α.Ε. κ. Κώστας Αυγεράκης επιτεύχθηκε μέσω των 1500 περίπου επιχειρηματιών επισκεπτών που προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης. Ένας αριθμός που χρόνο με το χρόνο αυξάνει, αποδεικνύοντας το κύρος της έκθεσης και τη διεθνή της ακτινοβολία.

Ο Πρόεδρος της Expro Α.Ε. κ. Κώστας Τσιγαρίδας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της έκθεσης επισήμανε ότι το 70% των εκθετών δήλωσαν συμμετοχή από τώρα για τη Διεθνή Έκθεση Expro 2005. “Αυτό αφενός καταξιώνει την έκθεση”, ανέφερε ο κ. Τσιγαρίδας, “αλλά και σε εμάς τη Διοίκηση μας επιφορτίζει με νέες ευθύνες για να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο και να αγκαλιάσει τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής”.

<Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Expro 2004

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2004 που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων στο πλαίσιο της έκθεσης Expro 2004 όπου επαγγελματίες μάγειροι Ξενοδοχειακών Μονάδων, εστιατορίων, Catering αλλά και μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών Μαγειρικής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρασκευάζοντας πρωτοποριακές και γευστικές δημιουργίες, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το έργο που επιτελεί η Λέσχη Αρχιμαγείρων στην προσπάθειά της για την αναβάθμιση του ρόλου του Μάγειρα και τις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων Μαγείρων.

Οι κριτές όλοι Chef καταξιωμένοι στις χώρες τους Ολλανδία – Ιταλία – Κύπρο – Γερμανία – Κίνα – Γαλλία είχαν εξαιρετικά δύσκολο έργο για να ξεχωρίσουν τις ωραιότερες από τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων μαζί με καταξιωμένους Έλληνες σεφ.

Με την πάροδο του χρόνου το Chef`s Club διοργανώνει με επιτυχία διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης με βασικό επίκεντρο τα νέα ταλέντα του επαγγέλματος.

Αυτή είναι μία μέθοδος προβολής της εξέλιξης και της προόδου του επαγγέλματος που σημειώνεται ετησίως στο χώρο της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Κάθε χρόνο παρατηρείται και πραγματοποιείται λήψη πληροφοριών για την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητα των δραστηριοτήτων των νέων Chef του χώρου μας, οι οποίοι εργάζονται σκληρά ώστε να πιστοποιήσουν την αξία τους στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Chef`s Club κος Τόλης, οι διαγωνισμοί έχουν μετατραπεί σε μικρές συναντήσεις κορυφής, πλέον. Επιλέγονται ο καλύτερος ανάμεσα τους κορυφαίους νεαρούς Chef και γίνεται ανταλλαγή εμπειριών νέων μεθόδων και ιδεών εμπνεύσεων αλλά και ιδιαίτερων μυστικών που ανεβάζουν τους Έλληνες Αρχιμάγειρες στο υψηλότερο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας και διαποτίζουν τη δυνατότητά μας με στοιχεία ενίσχυσης και υποστήριξης.

Expro Clean 2004

Από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ η δεύτερη έκθεση του φορέα, η 4η Διεθνής Expro Clean 2004 στην οποία, μέσα από τα 75 περίπτερα των εταιριών, παρουσιάστηκαν όλα τα τελευταίου τύπου προϊόντα επαγγελματικού καθαρισμού, απολύμανσης, υγιεινής και εξυγίανσης περιβάλλοντος.

Κατά τη φετινή διοργάνωση της Expro Clean 2004 μετά από απόφαση του Δ.Σ. της EXPRO A.E. έγινε και βράβευση του καλλίτερου περιπτέρου της έκθεσης κατόπιν επιλογής, από πενταμελή επιτροπή Εκθετών που συμμετείχαν στην Έκθεση.
Τυχερός – Νικητής μεταξύ των τριών καλλίτερων περιπτέρων που επιλέγησαν (Karcher A.E.E. – ΚΟΥΓΙΟΥΦΑΣ Α.Ε. – Don Pol A.E.) ανεδείχθη κατόπιν κληρώσεως η εταιρεία Don – Pol A.E., η οποία ως έπαθλο, θα συμμετάσχει στην επόμενη Εκθεσιακή Εκδήλωση Expro Clean 2006 Δωρεαν με περίπτερο αντίστοιχου μεγέθους της Expro Clean 2004. Η έκθεση αυτή διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεράσιμος Φωκάς επισήμανε ότι η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Expro, συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσω της συγκέντρωσης και άμεσης παρουσίασης σε όλους τους ενδιαφερόμενους των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, των νέων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα. Η δυνατότητα των ξενοδόχων να πληροφορούνται και να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις που επέρχονται στον ξενοδοχειακό χώρο αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για την αναβάθμιση του προφίλ της κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η Expro Α.Ε. είναι πολυμετοχικός φορέας που δημιουργήθηκε από 40 Επιχειρηματίες του κλάδου Επαγγελματικού Εξοπλισμού πριν από δώδεκα χρόνια και διοικείται από επταμελές συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Τσιγαρίδα και Διευθύνων Σύμβουλο τον κ. Κωνσταντίνο Αυγεράκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024