Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣημαντικός ο ρόλος της 33ης xenia 2002

Σημαντικός ο ρόλος της 33ης xenia 2002

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος εγκαινίασε την Παρασκευή την τουριστική έκθεση “xenia 2002” που ολοκληρώνεται με επιτυχία σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο του Ο.Λ.Π. Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο […]

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος εγκαινίασε την Παρασκευή την τουριστική έκθεση "xenia<.> 2002" που ολοκληρώνεται<...> με επιτυχία σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο του Ο.Λ.Π.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο και τη σημασία της έκθεσης για τη τουριστική προβολή, στο πλαίσιο των γενικότερων προσπαθειών, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την αναπτυξιακή τόνωση της ελληνικής Περιφέρειας και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την οικονομία, μέσω του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργαράκης αφού αναφέρθηκε στα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι στη γενικότερη προσπάθεια για την ποιοτική βελτίωση του ελληνικού τουρισμού, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν εκδηλώσεις, όπως η έκθεση "xenia 2002".

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Γιάννης Πατέλλης, ο οποίος ανακοίνωσε, ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε ειδική έκδοση, στην οποία θα αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή του ΕΟΤ και το πλούσιο αρχείο του.

Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης συγκροτήθηκε επιτροπή σύνταξης της "Ιστορίας του Ε.Ο.Τ" η οποία θα αναλάβει την συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων.

Η έκδοση θα περιλαμβάνει την καταγραφή όλων των σημαντικών γεγονότων που υπήρξαν από την σύσταση του ΕΟΤ μέχρι σήμερα, συνεντεύξεις Γενικών Γραμματέων που υπηρέτησαν στον Οργανισμό και άλλα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του Ε.Ο.Τ και την τεράστια προσφορά και το έργο των υπαλλήλων του Ε.Ο.Τ, για τη τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος, όπως σημείωσε ο κ. Πατέλλης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης "xenia 2002", εγκαινιάστηκε έκθεση τουριστικής αφίσας του ΕΟΤ, από την δεκαετία του '60 έως σήμερα.

Η ιστορική αξία των αφισών αυτών και ο ρόλος που έπαιξαν στην όλη διαδρομή του ελληνικού τουρισμού είναι γνωστή όπως γνωστή είναι και η αισθητική τους αξία για την οποία ο ΕΟΤ έλαβε έως σήμερα πληθώρα διεθνών διακρίσεων, επεσήμανε ο κ. Πατέλλης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024