Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυνεργασία ΥΜΑ-Θ – ΥΠΕΞ για την υποστήριξη της EXPO 2008

Συνεργασία ΥΜΑ-Θ – ΥΠΕΞ για την υποστήριξη της EXPO 2008

Ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των υπουργείων τους όσον αφορά στην υποστήριξη της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την EXPO του 2008 συζήτησαν χθες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών…

Ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά στην υποστήριξη της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την EXPO του 2008 συζήτησαν χθες ο υπουργός<...> Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο της καμπάνιας υποστήριξης της υποψηφιότητας στις 90 χώρες που έχουν εκπροσώπους στο ΒΙΕ, που περιλαμβάνει σειρά παραστάσεων, επιστολών και διπλωματικών αντιπροσωπειών, θα αποσταλεί επιστολή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο ΒΙΕ, στις 26 Μαίου θα γίνει συνάντηση με τους πρέσβεις που βρίσκονται στην Αθήνα, στους οποίους θα περιγραφεί το εγχείρημα της ΕΧΡΟ και θα ζητηθεί η συμπαράστασή τους, ενώ στις 6 Μαίου θα γίνει μία συνάντηση στο Παρίσι των αντιπροσωπειών των ανταγωνιστριών πόλεων, Θεσσαλονίκης, Σαραγόσας και Τεργέστης που θα συζητήσουν ένα ακόμα βήμα της συμφωνίας κυρίων για τον τρόπο παρουσίασης, αλλά και για το fair play, το οποίο χρειάζεται μέχρι την τελική ψηφοφορία που θα γίνει το Δεκέμβριο του 2004.

«Θα χρειαστούμε τη βοήθεια του ΥΠΕΞ στον τρόπο υποστήριξης της υποψηφιότητας, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του 2003 της Θεσσαλονίκης. Είναι μια καλή ευκαιρία, με την παρουσία εδώ χιλιάδων εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά και πολλών χωρών, να παρουσιάσουμε την ελληνική υποψηφιότητα και, επίσης, θα έχουμε το Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης τέλη Σεπτεμβρίου του 2003, όπου θα συζητήσουμε πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες του εγχειρήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην επεξεργασία του θέματος που είναι “Τα ανθρώπινα δίκτυα της γνώσης, της γεωργίας και της διατροφής“. Φυσικά, μιλάμε για τη γεωργία του 21ου αιώνα, ένα τεράστιο θέμα για τον πλανήτη, αλλά και για τη δική μας περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» είπε ο κ. Πασχαλίδης.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Λοβέρδος επεσήμανε τη σημαντικότητα του ζητήματος της διεκδίκησης της EXPO 2008, το οποίο, όπως τόνισε, είναι ένα από τα θέματα που θέτει το ΥΠΕΞ στα διάφορα ταξίδια που κάνει.

Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε, επίσης, ότι ο διαγωνισμός για τον Σύμβουλο Διεκδίκησης της EXPO, στον οποίο συμμετείχαν τρεις εταιρίες, κηρύχθηκε άγονος και καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου για να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, όπως τόνισε ο υπουργός, οι υπηρεσίες που θα προσφέρονταν από αυτόν θα καλυφθούν από άλλα σχήματα που θα δημιουργηθούν από την Helexpo, την Συντονιστική Επιτροπή και άλλους φορείς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024