Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετικές οι εντυπώσεις από την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την EXPO 2008

Θετικές οι εντυπώσεις από την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την EXPO 2008

Θετικά ήταν τα μηνύματα από την χθεσινή παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση της EXPO 2008 στη Θεσσαλονίκη σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη. Η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης […]

Θετικά ήταν τα μηνύματα από την χθεσινή παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση της EXPO<.> 2008 στη Θεσσαλονίκη<...> σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη.

Η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε εχθές το πρωί στα μέλη του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (ΒΙΕ) από τον εκτελεστικό γραμματέα της Επιτροπής Διεκδίκησης Δημήτρη Μπακατσέλο. Την ικανοποίησή του από την αρτιότητα της αναλυτικής παρουσίασης αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, εξέφρασε και ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης. “Κάναμε μια άρτια παρουσίαση, δυναμική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει αντίθετα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας” δήλωσε ο υπουργός.

Η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης προκάλεσε γενικότερα πολύ καλές εντυπώσεις, δημιουργώντας μια αίσθηση υπεροχής σε σχέση με τις άλλες δύο υποψηφιότητες, της Σαραγόσας (Ισπανία) και της Τεργέστης (Ιταλία) που επίσης διεκδικούν την ΕΧΡΟ του 2008.

Στις 8 Οκτωβρίου, μέλη του προεδρείου του ΒΙΕ πρόκειται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά την πόλη και να συζητήσουν με τους αρμόδιους φορείς θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της στο ζήτημα της διεκδίκησης.

Στην πρόταση για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της Θεσσαλονίκης με τη Ν.Α. Ευρώπη και την κομβική της θέση ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, στο Βορρά και το Νότο, καθώς η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σ’ έναν κόμβο διευρωπαϊκών δικτύων (σύστημα Εγνατίας, Αεροδρόμιο Μακεδονία, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, σιδηροδρομικά δίκτυα).

Παράλληλα ο κ. Πασχαλίδης, αναφερόμενος στα οφέλη από τη διοργάνωση της EXPO 2008 τόνισε ότι οι επιπτώσεις της EXPO 2008 στη Θεσσαλονίκη κρίνονται ευεργετικές για το σύνολο του ελληνικού Βορρά. Η EXPO 2008 μπορεί να δημιουργήσει 30.000 θέσεις απασχόλησης, να αυξήσει κατά 8,6% το τοπικό προϊόν, να επιταχύνει το σύνολο των έργων υποδομής της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, να πολλαπλασιάσει το τουριστικό προϊόν, να δημιουργήσει ένα σύγχρονο απόθεμα νέων εκθεσιακών εγκαταστάσεων σε μια πόλη που μετρά 76 χρόνια διεθνούς εκθεσιακής δραστηριότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 10 χρόνια από την διοργάνωση της EXPO στη Σεβίλλη το 1992 επισημάνθηκε ότι δέκα χρόνια μετά η Ανδαλουσία και η Σεβίλλη ξεπέρασαν το μέσο επίπεδο ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας και απέκτησαν σημαντικές υποδομές που έφεραν τον ισπανικό Νότο πιο κοντά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο μεταξύ εχθές, ο υπουργός, εκπροσωπώντας τη Βόρεια Ελλάδα, υπέγραψε την Ιδρυτική Διακήρυξη της Ένωσης που ιδρύεται και στην οποία συμμετέχουν πόλεις και περιοχές που έχουν διοργανώσει κάποια ΕΧΡΟ ή είναι υποψήφιες να διοργανώσουν στην τρέχουσα δεκαετία.

Υποψήφιες για τη διοργάνωσης της EXPO 2010 είναι η Κίνα, η Κορέα, η Πολωνία, το Μεξικό και η Ρωσία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024