Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤουριστικό Πανόραμα 2002: Εγκαινιάσθηκε η 7η κατά σειρά διοργάνωση

Τουριστικό Πανόραμα 2002: Εγκαινιάσθηκε η 7η κατά σειρά διοργάνωση

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Ανωμερίτη, του προέδρου του ΕΟΤ Ιωάννη Πατέλλη και πλήθος παραγόντων του πολιτικού, οικονομικού και τουριστικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου τα εγκαίνια της μεγάλης […]

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Ανωμερίτη, του προέδρου του ΕΟΤ Ιωάννη Πατέλλη και πλήθος παραγόντων του πολιτικού, οικονομικού και<...> τουριστικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης για τον τουρισμό, "Τουριστικό Πανόραμα<.> 2002", που διοργανώνει ο Όμιλος Καλοφωλιά, στο εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ Πειραιώς.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός ναυτιλίας έδωσε έμφαση στη σημασία της αποκέντρωσης των λειτουργιών της κεντρικής διοίκησης στην περιφέρεια και χαιρέτισε την προσπάθεια του ΕΟΤ προς αυτή την κατεύθυνση. Ανάλογες ανάφερε ο υπουργός, είναι και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι, με νόμο που ψήφισε η βουλή, ο έλεγχος όλων των λιμανιών της χώρας (εκτός από τα 12 μεγαλύτερα) έχει περάσει στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις των έργων που αφορούν τον Πειραιά, ο κ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε, ότι ο Προαστιακός σιδηρόδρομος στα τέλη του 2003 θα φτάσει στον Ηλεκτρικό σταθμό, όπου και θα συνδέεται με αυτόν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, έγιναν από τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλλη, ο οποίος εξήρε την συμβολή προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα, όπως η διοργάνωση του "Τουριστικού Πανοράματος", προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, εντός αλλά και εκτός συνόρων, καθώς και στο θέμα της μεγαλύτερης προσέγγισης που απαιτείται μεταξύ των ίδιων των Ελλήνων με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους προορισμούς της χώρας τους. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στη φιλοσοφία και στα μηνύματα της εκστρατείας διαφήμισης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού στις αγορές εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Νομάρχης Πειραιά κα Μ. Σορώτου – Τσανάκη, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Σ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κ. Ι. Παπαμιχαήλ, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν. Δημοκρατίας, βουλευτής Α. Λιάσκος, ενώ ιδιαίτερο αντίκτυπο είχε και ο χαιρετισμός του πρέσβη της Κίνας πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Znen Jianguo, ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς των δύο χωρών και τόνισε ότι η τουριστική βιομηχανία είναι τομέας εξαιρετικής σημασίας και για την Κίνα, όπως και για την Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024