Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤσοχατζόπουλος: Συντελεστής για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας το Τουριστικό Πανόραμα

Τσοχατζόπουλος: Συντελεστής για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας το Τουριστικό Πανόραμα

Συντελεστή για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας χαρακτήρισε την έκθεση Τουριστικό Πανόραμα ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του κατά την καθιερωμένη δεξίωση του Οργανισμού Καλοφωλιά, οργανωτή της έκθεσης. […]

Συντελεστή για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας χαρακτήρισε την έκθεση Τουριστικό Πανόραμα<.> ο υπουργός<...> Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του κατά την καθιερωμένη δεξίωση του Οργανισμού Καλοφωλιά, οργανωτή της έκθεσης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στην ανησυχία που επικρατεί στους επιχειρηματικούς κύκλους για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2002 είπε ότι η κρίση ξεπερνιέται. Στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των υπουργών Βιομηχανίας και Τεχνολογίας στη Μάλαγα όπου παραβρέθηκε και ο Έλληνας υπουργός, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της Μεσογείου, κυρίαρχο θέμα ήταν ο τουρισμός και η συνεισφορά του ειδικότερα στην ανάπτυξη των χωρών της Νότιας Μεσογείου.

Ο τουρισμός έχει ανάγκη από στηρίγματα ανέφερε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται η έγκαιρη αξιοποίηση των προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ από τα οποία, κονδύλια 0,8 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τον τουρισμό. Όπως τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, πρώτη φορά θα υπάρξουν πόροι προς την Περιφέρεια από το Γ' ΚΠΣ και μαζί με τα ΠΕΠ το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο με Ιούλιο θα έχει ξεκινήσει η απορρόφησή τους. Παράλληλα, για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων Γ' κατηγορίας της Αττικής έχει αποφασισθεί η διάθεση 10 δισ. ευρώ ώστε αν αξιοποιηθεί μεγάλο πλεονέκτημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Εντός των επόμενων ημερών θα βγει και ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του συνεδριακού-εκθεσιακού κέντρου των Αθηνών στο παλιό αεροδρόμιο, που θα καλύψει ένα μεγάλο κενό.

Η κυβέρνηση προωθεί την πολιτική εκπαίδευσης και συνεχούς κατάρτισης με νέο σχέδιο νόμου που τον άλλο μήνα θα είναι στη Βουλή ώστε να στηριχθεί η ανάγκη για στελέχη καταρτισμένα πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουριστικού επαγγέλματος.

Τέλος, ο υπουργός αναφερόμενος στη διαφήμιση τόνισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τη τουριστική πολιτική του φθηνού τουρισμού, πρέπει να προχωρήσουμε σε εξειδικευμένη διαφήμιση και πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες. Κάλεσε δε τους επιχειρηματίες του τουρισμού να συνεργαστούν με την κυβέρνηση.

Το Τουριστικό Πανόραμα 2002 ανοίγει σήμερα στις 13:00 τις πύλες του στο κτίριο του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 15 Απριλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024