Τελευταία νέα

Ξεκίνησε χθες το Cow Parade

Πανηγυρική παρουσίαση όλων των έργων που θα συμμετέχουν στο Cow Parade, έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο ιππασίας στο Γουδί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση στον κόσμο η οποία […]

Πανηγυρική παρουσίαση όλων των έργων που θα συμμετέχουν στο Cow Parade, έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο ιππασίας στο Γουδί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση στον κόσμο η οποία θα διαρκέσει στην Ελλάδα μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 45 δημιουργοί φιλοτέχνησαν τις αγελάδες τους στο Cow Studio.

Το χιούμορ, η φαντασία, αλλά και τα ελληνικά στοιχεία κυριαρχούν στις περισσότερες δημιουργίες. Oι αγελάδες έχουν μετατραπεί σε κοσμικές κυρίες, σκύλους, τσολιάδες, μελανόμορφα αγγεία, δούρειους ίππους κ.ά. Θα υπάρχει ακόμη και η Spidercow, άγρυπνος φρουρός της πόλης, όπως ο υπερήρωας Spiderman, χάρη στην οποία οι υπόλοιπες αγελάδες θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχες.

Oι πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Κοτζιά, Κουμουνδούρου, Κάνιγγος, Oμονοίας, η Παλιά Βουλή, ο πεζόδρομος της Βαρβακείου Αγοράς, το Πάρκο Ελευθερίας, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η Τεχνόπολη, η Εθνική Βιβλιοθήκη και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι μερικοί μόνο από τους χώρους που θα υποδεχθούν τις περίτεχνες αγελάδες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Η τελική επιλογή έργων έγινε από τους χορηγούς. Το ποσό που δόθηκε ήταν 6.500 ευρώ για το καθένα, εκ των οποίων 1.000 προορίζονται για τα έξοδα των δημιουργών. Κάθε καλλιτέχνης θα εισπράξει και το 5% της τελικής τιμής που θα συγκεντρώσει το έργο του στην επερχόμενη δημοπρασία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024