Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούH τουριστική ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων θα πρέπει να ενσωματώνεται στο συνολικό σχεδιασμό

H τουριστική ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων θα πρέπει να ενσωματώνεται στο συνολικό σχεδιασμό

Η τουριστική ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων θα πρέπει να ενσωματώνεται στο συνολικό σχεδιασμό ως αυτόνομο και ολοκληρωμένο τμήμα, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των πολιτιστικών τοπίων ακόμη […]

Η τουριστική ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων θα πρέπει να ενσωματώνεται στο συνολικό σχεδιασμό ως αυτόνομο και ολοκληρωμένο τμήμα, συμπεριλαμβανομένων<...> όχι μόνο των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των πολιτιστικών τοπίων ακόμη και αγροτικών οικισμών, τονίζουν οι δήμαρχοι και οι επιστήμονες που πήραν μέρος στο 7ο Συμπόσιο Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου έγιναν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού των ιστορικών πόλεων.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του δήμαρχο της πόλης Πουέμπλα του Μεξικού, ενώ για το νέο συμβούλιο εκλέχτηκαν οι δήμαρχοι από τις πόλεις Πουέμπλα (Μεξικό), Μπέργκεν (Νορβηγία), Κόρδοβα (Ισπανία), Καζάν (Ρωσία) και Σους (Τυνησία). Ακόμη οι δήμαρχοι αποφάσισαν όπως η επόμενη γενική συνέλευση τους γίνει το 2005 στην πόλη Κούσκο του Περού.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν οι 622 σύνεδροι και οι 300 παρατηρητές από 1888 ιστορικές πόλεις αποφάσισαν – μεταξύ άλλων – να υπάρξει μια περαιτέρω συνεργασία των μελών του Οργανισμού για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, θα προωθηθούν μέτρα ετοιμότητας έναντι φυσικών κινδύνων στις ιστορικές πόλεις, όπως επίσης και χρήση των νέων τεχνολογιών.

Οι επιστήμονες που πήραν μέρος στο συμπόσιο επέμειναν ιδιαιτέρως στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης στις ιστορικές περιοχές, που -όπως τόνισαν – “θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις ανάγκες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Στο φόρουμ των νέων (που έγινε στο πλαίσιο του συμποσίου και στο οποίο πήραν μέρος νέοι και νέες από πολλές χώρες) προτάθηκε να δημιουργηθούν με πρωτοβουλίες των δήμων ομάδες εθελοντών για τη συμμετοχή των νέων στα έργα αποκατάστασης και συντήρησης των μνημείων, όπως επίσης να εκλέγονται νέοι στα δημοτικά συμβούλια, ώστε να υπάρχει και θεσμοθετημένη καταγραφή των απόψεών τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024