Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνεδριακοί ΧώροιΑπό την Πετραλιά τα εγκαίνια του AKS Conference Centre στο Πόρτο Χέλι

Από την Πετραλιά τα εγκαίνια του AKS Conference Centre στο Πόρτο Χέλι

“Παράδειγμα της εικόνας, που η χώρα μας θέλει να προβάλλει στο εξωτερικό: σύγχρονες υποδομές, φυσική ομορφιά και φιλοξενία αποτελείτο Πόρτο Χέλι” ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – […]

“Παράδειγμα της εικόνας, που η χώρα μας θέλει να προβάλλει στο εξωτερικό: σύγχρονες υποδομές, φυσική ομορφιά και φιλοξενία αποτελεί<...>το Πόρτο Χέλι” ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τελώντας τα εγκαίνια του AKS Conference Centre στο Πόρτο Χέλι την περασμένη Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2006. “Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και εγώ προσωπικά πιστεύουμε και προωθούμε ενεργά την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες της χώρας μας” τόνισε η κα υπουργός.

Ο κ. Μενέλαος Σιακόλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της AKS Hotels, στη σύντομη ομιλία του σημείωσε τα ακόλουθα “αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του Συνεδριακού Τουρισμού και διαθέτοντας πίστη για τις δυνατότητες, που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Χελίου, οραματιστήκαμε τη δημιουργία αυτού του Συνεδριακού Κέντρου. Σήμερα που το όραμα έγινε πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι συμβάλαμε και εμείς με τη σειρά μας στις προσπάθειες της Πολιτείας για δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης του τουρισμού”. Ο κύριος Σιακόλας αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της AKS Hotels στην ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής ζωής της τοπικής κοινωνίας λέγοντας “στόχος της εταιρίας μας είναι, όχι μόνο να λειτουργούμε αποδοτικά και οργανωμένα, αλλά και να μοιραζόμαστε με τις τοπικές κοινωνίες, μαζί σας, βιώματα, αξίες και οφέλη”.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εφραίμ, τονίζοντας τη σημασία ανάπτυξης της περιοχής, η οποία αποτελεί μοναδικό πόλο έλξης, τόσο του συνεδριακού, όσο και του θρησκευτικού τουρισμού.

Τέλος, σύντομη ομιλία απεύθυνε και ο Δήμαρχος Κρανιδίου, κ. Δημήτριος Καμιζής, ο οποίος συνεχάρη τον Όμιλο AKS Hotels για τις προσπάθειες που καταβάλλει στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι “η τοπική ηγεσία, αναγνωρίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά παράλληλα επισημαίνει τη βοήθεια και την ενεργή στήριξη που χρειάζεται ο τόπος από την πλευρά της Πολιτείας”.

Σημειώνεται ότι το αυτόνομο Συνεδριακό Κέντρο στο Πόρτο Χέλι άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιανουάριο του 2004 και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2005 οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του πραγματοποιώντας τα πρώτα του συνέδρια. Έχει συνολική επιφάνεια 14.000 τ.μ. σε τρία επίπεδα και διακρίνεται για τους πλήρως εξοπλισμένους και υψηλής αισθητικής χώρους του. Από τη συνολική του επιφάνεια, τα 3.500 τ.μ. προσφέρονται για συνεδριακή χρήση, ενώ τα υπόλοιπα 10.500 τ.μ. χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι.

Διαθέτει:


  • Κεντρική αίθουσα συνεδρίων (Grand Ballroom) μέγιστης χωρητικότητας 700 ατόμων (σε θεατρική διάταξη) η οποία μπορεί να χωριστεί σε τρεις επιμέρους αίθουσες
  • Βοηθητική αίθουσα χωρητικότητας 200 ατόμων, η οποία μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις επιμέρους αίθουσες (break out rooms)
  • Εκθεσιακούς χώρους επιφάνειας 1.200 τ.μ.
  • 11 αίθουσες από 15 έως 45 τ.μ. (break-out rooms)
  • Ανατομικά συνεδριακά καθίσματα (the 9 hour seat)
  • Οπτικοακουστικά μέσα προηγμένης τεχνολογίας
  • `Αρτια καταρτισμένο προσωπικό

Το Business Centre εντός του Συνεδριακού Κέντρου προσφέρει υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης, δυνατότητα πρόσβασης στο internet, ενοικίασης φορητών υπολογιστών, φαξ και κινητών τηλεφώνων. Τέλος, το Συνεδριακό Κέντρο διαθέτει ασφαλή εσωτερικό χώρο στάθμευσης για 170 αυτοκίνητα.

Στη λαμπρή τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας Εφραίμ, οι βουλευτές κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Βεζυριάνης, ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος, ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Καμιζής, ο Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Ευάγγελος Κονταξάκης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιώργος Τσακίρης, επιχειρηματίες, γραφεία συνεδριακού τουρισμού, εκπρόσωποι ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και συνεργάτες του Ομίλου AKS Hotels.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024