Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΑλλαγές στις μεταφορές από το 2007 προανήγγειλε ο Λιάπης

Αλλαγές στις μεταφορές από το 2007 προανήγγειλε ο Λιάπης

Αλλαγές στις μεταφορές, αλλά και στον τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων προανήγγειλε για το 2007 ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία διοικητών συγκοινωνιακών οργανισμών…

Αλλαγές στις μεταφορές, αλλά και στον τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων προανήγγειλε για το 2007 ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης,<...>στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία διοικητών συγκοινωνιακών οργανισμών.

Έτσι, από το 2007 αναμένεται να εφαρμοστεί νέο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η τιμολόγηση του οποίου θα γίνεται με βάση τη διανυόμενη απόσταση, το μέσο μεταφοράς αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Ελεύθερος Τύπος`, το νέο σύστημα αυτόματης είσπραξης κομίστρων θα εξυπηρετεί τρεις κατηγορίες εισιτηρίων:

  • σκληρή ηλεκτρονική κάρτα, όπως αυτές για τις αυτόματες συναλλαγές των τραπεζών, η οποία θα φορτίζεται με ποσά για τις επιβατικές μετακινήσεις,
  • χάρτινη κάρτα, η οποία θα εξυπηρετεί τους επιβάτες για συντομότερα χρονικά διαστήματα της μίας εβδομάδας ή του ενός μηνός,
  • απλό χάρτινο εισιτήριο, το οποίο θα εκδίδεται από εκτυπωτές στις στάσεις και τους σταθμούς, με τα χαρακτηριστικά του δρομολογίου έκδοσής του.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, χωρίς ιδιώτες και εταιρικές συγχωνεύσεις, που θα έχει την εποπτεία και το συντονισμό και των έξι οργανισμών της πρωτεύουσας. Ακόμα, σχεδιάζεται να γίνει αναδιοργάνωση των δρομολογίων και επέκταση του δικτύου σε νέες περιοχές, ενώ για τη διαχείριση των δρομολογίων και την ενημέρωση των επιβατών σε σταθμούς και στάσεις θα χρησιμοποιηθεί η τηλεματική.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024