Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣυνάντηση Λιάπη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις μεταφορές
Παρουσίαση εντύπου για το νέο Κ.Ο.Κ.

Συνάντηση Λιάπη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις μεταφορές

Με τον Αντιπρόεδρο της Ε. Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Jacques Barrot, συναντάται σήμερα ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Σκοπός της επίσκεψης του […]

Με τον Αντιπρόεδρο της Ε. Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Jacques Barrot, συναντάται σήμερα ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου<...>είναι η διερεύνηση της προόδου της χώρας μας σε θέματα Μεταφορών και κυρίως η εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με το Κοινοτικό Κεκτημένο. Επίσης θα συζητηθούν οι κυριότερες δράσεις στο πλαίσιο της αναθεωρημένης Λευκής Βίβλου για τις Μεταφορές όπως και για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση των σημαντικότερων έργων υποδομών για τις μεταφορές, όπως η επέκταση του οδικού δικτύου και η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παρουσίαση εντύπου για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ενημερωτικό έντυπο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) παρουσίασε χτες, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αποτελεί “εθνικό θέμα πρώτης γραμμής”. “Ο στόχος μας είναι απλός: Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Ζωές που χάνονται άδικα στην άσφαλτο και πληγώνουν την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια” τόνισε ο κ. Λιάπης. “Ο Κ.Ο.Κ. δεν είναι ένας νόμος που απλά οφείλουμε να τηρούμε. Είναι ένας Κώδικας Ζωής και η παραβίαση του έχει συνέπειες με ανθρώπινο κόστος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε επίσης το θεσμό «Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας» με τους δύο πρώτους «πρεσβευτές» την κυρία Βίκυ Καγιά και τον κ. Πύρρο Δήμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024