Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΈκλεισε η εταιρία του προέδρου της ABTA

Έκλεισε η εταιρία του προέδρου της ABTA

Ο κ. John Harding, πρόεδρος της ABTA, Association of British Travel Agents οδηγήθηκε σε παραίτηση, μετά την ανακοίνωση ότι η Travelscene, η εταιρία στην οποία ήταν διευθυντής πωλήσεων, σταμάτησε τις…

Ο κ. John Harding, πρόεδρος της ABTA, Association of British Travel Agents οδηγήθηκε σε παραίτηση, μετά την<...> ανακοίνωση ότι η Travelscene, η εταιρία στην οποία ήταν διευθυντής πωλήσεων, σταμάτησε τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Ο κ. Harding είχε εκλεγεί πρόεδρος της ABTA τον Μάιο του 2003, και εργαζόταν στην Travelscene για περισσότερα από 20 χρόνια. Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου που θα συνεδριάσει το 18μελές διοικητικό συμβούλιο της ABTA δεν θα υπάρχει πρόεδρος. Ο νέος πρόεδρος, που θα διορισθεί, θα υπηρετήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές της ABTA, τον Απρίλιο του 2005, ενώ κύριο έργο θα έχει την σωστή διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου που γίνεται το Νοέμβριο στο Ορλάντο.

Η εταιρία Travelscene, που είχε την έδρα της στο Harrow, εδώ και πολλά χρόνια είχε ως αντικείμενο τις διακοπές μικρού χρονικού διαστήματος, αλλά μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έχασε την άδεια λειτουργία της από την Civil Aviation Authority, CAA σύμφωνα με την οποία είχε άδεια να πουλά περίπου 15.000 πακέτα διακοπών. Επίσης, με άδεια της ABTA πουλούσε πακέτα για το Eurostar και εισιτήρια για τα ferry boats.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της CAA, όσοι είχαν ήδη αγοράσει αεροπορικά πακέτα από την Travelscene, δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, αλλά έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν όλα τα χρήματα τους πίσω από το φορέα ATOL. Επίσης, ο ίδιος φορέας θα προσπαθήσει να πληρώσει τα ξενοδοχεία στα οποία αυτή τη στιγμή διαμένουν πελάτες της Travelscene, αν και υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία του CAA ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μικρός. Επίσης, ο CAA προειδοποίησε όλους τους πελάτες της Travelscene να μην επιχειρήσουν να πάνε στα αεροδρόμια γιατί όλα τα πακέτα διακοπών έχουν ακυρωθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024