Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαράταση ζωής δόθηκε στο MyTravel από το Ανώτατο Δικαστήριο

Παράταση ζωής δόθηκε στο MyTravel από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το ταξιδιωτικό γραφείο `MyTravel`, που αντιμετώπιζε κάποια οικονομικά προβλήματα και για αυτό είχε καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να του δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο, ώστε να διευθετήσει την κατάσταση, κέρδισε […]

Το ταξιδιωτικό γραφείο `MyTravel`, που αντιμετώπιζε κάποια οικονομικά προβλήματα και για αυτό είχε<...> καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να του δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο, ώστε να διευθετήσει την κατάσταση, κέρδισε τελικά την κατανόηση του Δικαστηρίου και κλήθηκε χτες στις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγές του BBC, να παρουσιάσει εκ νέου το σχέδιο `επιβίωσης` του, ενώπιον του Δικαστηρίου, αφού το προηγούμενο δεν έγινε αποδεκτό εξαιτίας κάποιων τεχνικών προβλημάτων, που παρουσίαζε.

Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι του `MyTravel` φάνηκαν αρκετά ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς τους επιτρέπει να προωθήσουν το σχέδιο αναπροσαρμογής του ισολογισμού της εταιρίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση των εγγυητών, οι οποίοι δεν έχουν κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για την εταιρία.

Μάλιστα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι “θα αναπροσαρμόσει το σχέδιο της εκ νέου, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών, που της επέβαλλε το Ανώτατο Δικαστήριο, και θα το παρουσιάσει επίσημα ως τα τέλη του χρόνου.

Πανικός έχει καταλάβει τους τουριστικούς φορείς στα Δωδεκάνησα

Μετά την πρόσφατη καταφυγή του ταξιδιωτικού γραφείου `My Travel` στο Ανώτατο Δικαστήριο, με αίτημα να του δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του, τρόμος και πανικός έχει καταλάβει τους τουριστικούς φορείς της Δωδεκανήσου, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας με το συγκεκριμένο βρετανικό γραφείο.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο οργανισμός `My Travel`, μαζί με τους `Tui` και `Neckerman` διακινεί στη Ρόδο, το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, Aγγλων και Σκανδιναβών και σε περίπτωση, που ο συγκεκριμένος οργανισμός δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές για την τοπική οικονομία του νησιού.

Το `My Travel` συνεργάζεται με αρκετούς επιχειρηματίες στα Δωδεκάνησα και τατυχόν πτώχευσή του θα αφήσει αρκετά χρέη, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε μία περίοδο μάλιστα που η τοπική οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση από την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Βέβαια, οι τουριστικοί φορείς της Ρόδου συνιστούν ψυχραιμία, με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Γιώργο Γεωργιάδη, να δηλώνει, σε τοπική εφημερίδα της Ρόδου, την `Ροδιακή` ότι “οι εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, γύρω από τις κινήσεις του Βρετανικού οργανισμού, κινούνται μέσα στο πλαίσιο των διαδικασιών, τις οποίες οφείλει να κάνει προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά”, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το μέλλον του `My Travel`.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομική κατάστασή του πέρσι ήταν πολύ χειρότερη, με χρέη που έφταναν το 1,350 δισ. στερλίνες, και γι` αυτό το λόγο, ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι το 2007, έτσι ώστε να βρει λύση και να εξυγιανθεί οικονομικά”. Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι “η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό στους επαγγελματίες, καθώς οι υπεύθυνοι του οργανισμού, με τους χειρισμούς τους, δείχνουν ότι σταδιακά συμβάλλουν στην εξυγίανσή του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024