Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνεργασία Carnival και TUI: Δύο κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

Συνεργασία Carnival και TUI: Δύο κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Carnival Corporation και η TUI AG αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μία joint venture εταιρία προκειμένου από κοινού να λειτουργήσουν και να αναπτύξουν δύο φίρμες κρουαζιέρων (cruise brands)- […]

Η Carnival Corporation και η TUI AG αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μία joint venture εταιρία προκειμένου<...> από κοινού να λειτουργήσουν και να αναπτύξουν δύο φίρμες κρουαζιέρων (cruise brands)- την ήδη υπάρχουσα AIDA του ομίλου της Carnival και αυτή που δημιουργεί η TUI – οι οποίες αμφότερες έχουν σχεδιαστεί για τη γερμανόφωνη αγορά.

H AIDA, θυγατρική εταιρία του ομίλου Costa Crociere S.p.A., με τη δημιουργία και εφαρμογή του “club resort” στοχεύει σε νεότερους και πιο ενεργητικούς επιβάτες. Η AIDA επί του παρόντος λειτουργεί 4 κρουαζιερόπλοια, ενώ έχει 4 ακόμη κρουαζιερόπλοια υπό κατασκευή στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer We, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ 2007 και 2010.

Όπως ορίζεται στη συμφωνία των δύο ομίλων, η νέα φίρμα TUI Cruises θα αναπτυχθεί στοχεύοντας σε ένα διαφορετικό τμήμα της γερμανικής αγοράς κρουαζιέρας. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της TUI με δυναμικότητα 3.000 κρεβάτια, αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2010.

Η νέα joint venture εταιρία θα είναι κάτω από την επίβλεψη του Pier Luigi Foschi, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Costa Crociere ,μέλους του ομίλου της Carnival. Πρόεδρος στη νέα joint venture εταιρία θα αναλάβει ο Michael Thamm, σημερινός πρόεδρος της AIDA Cruises, που εδρεύει στην πόλη Ρόστοκ (Rostock).

Ακολούθως με τα συμφωνηθέντα, η TUI αρχικά θα αγοράσει το 5% των μετοχών της νέας joint venture εταιρίας το 2007, ενώ προβλέπεται να αγοράσει ακόμη ένα ποσοστό 20% το 2010. Για τους σκοπούς αυτής της συναλλαγής, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο 6μηνο του 2007, οι δραστηριότητες της AIDA Cruises εκτιμήθηκαν στα 1,9 δισ. Ευρώ για τη συμπερίληψή της στη joint venture εταιρία, η οποία θα ιδρυθεί με κεφάλαιο 600 εκατ. ευρώ. Το ποσό της αγοράς των μετοχών θα καταβάλλεται στην Carnival με μετρητά, σε κάθε συναλλαγή και θα βασίζεται σε καθαρή αξία(μετά φόρων) 1,3 δισ. Ευρώ. Όταν το 2007 γίνει η αγορά του αρχικού ποσοστού 5%, η Carnival αναμένεται να αποκομίσει προ φόρων κέρδη περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογου ύψους θα είναι και τα κέρδη της όταν η TUI εξαγοράσει το επιπλέον ποσοστό 20% το 2010.

“Η TUI είναι μία έμπειρη και υψηλού επιπέδου εταιρία με ποικιλία δραστηριοτήτων στον ευρωπαϊκό τουριστικό και ταξιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα στη Γερμανία. Συνδυάζοντας τη δύναμη της TUI με την τεράστια εμπειρία της Carnival στην κατασκευή και διαχείριση κρουαζιερόπλοιων, δημιουργούμε μία εξαιρετική πλατφόρμα λειτουργίας στη ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κρουαζιέρας της Γερμανίας”. ανέφερε ο Micky Arison πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carnival.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της TUI A.G. Dr. Michael Frenzel πρόσθεσε ότι “με την AIDA Cruises η Carnival λειτουργεί ένα επιτυχές και κερδοφόρο μοντέλο στη γερμανική αγορά κρουαζιέρας. Με την είσοδό μας στη νέα joint venture εταιρία και επωφελούμενη από την τεράστια εμπειρία της Carnival, ετοιμαζόμαστε να `ρίξουμε` την TUI Cruises στο νερό. Μαζί AIDA και TUI Cruises θα παρέχουν ιδανικές προσφορές σε περισσότερους δυνητικούς πελάτες σε αυτόν τον υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος τομέα”.

Σημειώνεται ότι γενικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Costa Crociere που έχει θυγατρική εταιρία την AIDA, είναι το γραφείο Travelway.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024