Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή'Αγροτικός Αύγουστος 2013' στην Αθήνα
Φεστιβάλ

'Αγροτικός Αύγουστος 2013' στην Αθήνα

Η έκθεση 'Αγροτικός Αύγουστος 2013' στην Αθήνα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων. Επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη (9-13 Οκτωβρίου).

“Με σύνθημα ‘Τα κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση’ εκφράζω τη χαρά μου, που η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά από σήμερα έως και την Κυριακή εδώ στην Αθήνα και που μας δίνετε τη δυνατότητα να φέρουμε κοντά σας τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας”. Με την επισήμανση αυτή ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, με την επωνυμία “Αγροτικός Αύγουστος 2013”, που διαρκεί έως τις 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.“Με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι, επιβάλλεται τώρα όσο ποτέ να προτείνουμε ένα νέο διατροφικό πρότυπο στον καταναλωτή: Να επιστρέψουμε, σε αυτά που παράγει η γη μας. Να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά τα προϊόντα. Να επαναφέρουμε τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, που δυστυχώς εκτοπίζονται από εισαγόμενα και όχι καλύτερης ποιότητας προϊόντα”
, τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Χανίων.  

“Θα πρέπει να μετατρέψουμε επιτέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών, καθώς επίσης να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πέραν του τουρισμού, βαριά βιομηχανία για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας είναι και ο πρωτογενής τομέας”, πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης.

Η έκθεση έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Αγροτικά Προϊόντα:

  • Βιολογικά.
  • Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
  • Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Γιαννούλης, ο γενικός γραμματέας του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Γεώργιος Τραχαλάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χανίων, κ. Στέλιος Ρίγλης, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων. Επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, όπου από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα προβάλλονται τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024