Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνεξ. Έλληνες: Οι εικόνες που μεταδίδει το 'What Happens in Kavos' δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα
Τουριστική πολιτική

Ανεξ. Έλληνες: Οι εικόνες που μεταδίδει το 'What Happens in Kavos' δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα

Το docureality 'What Happens in Kavos' του βρετανικού Channel 4 και η εικόνα και το προφίλ του ελληνικού τουρισμού στη Βρετανία ήταν το θέμα Ερώτησης της υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Έλ. Κουντουρά προς την κα Ό. Κεφαλογιάννη.

Οι εικόνες που μεταδίδει το Channel 4 (με το “What Happens in Kavos” στον Κάβο της Κέρκυρας) δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τον Κάβο, αλλά και άλλους προορισμούς, όπου το επίπεδο ως προς την ποιότητα των επισκεπτών είναι εξαιρετικά χαμηλό και από κάποιο σημείο και έπειτα, δυσφημιστικό ως προς την εικόνα του ελληνικού τουρισμού, υποστηρίζει σε Ερώτησή της προς την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η  υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Έλενα Κουντουρά.

Στη Ερώτησή της η κα Κουντουρά τονίζει:

“Η βρετανική τηλεόραση κατακλύστηκε από πλάνα του docureality ‘What Happens in Kavos’ που προβάλλει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Το σκηνικό που χρησιμοποιείται είναι ο Κάβος της Κέρκυρας και πρωταγωνιστές είναι παρέα νεαρών Βρετανών τουριστών. Το μέρος αυτό, που τα παλιά χρόνια ήταν ένας παρθένος προορισμός για τουρίστες, παρουσιάζεται από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ως ο τόπος της πλήρους ασυδοσίας, όπου κυριαρχούν η μέθη με φθηνό αλκοόλ, οι ασυγκράτητες συμπεριφορές που φτάνουν συχνά στα όρια της εκτροπής, η απόλυτη ελευθεριότητα στις σχέσεις και η μετάδοση αφροδισίων νοσημάτων.

Το χειρότερο απ’όλα είναι, ότι οι εικόνες που μεταδίδει το Channel 4 δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τον Κάβο, αλλά και άλλους προορισμούς, όπου το επίπεδο ως προς την ποιότητα των επισκεπτών είναι εξαιρετικά χαμηλό και από κάποιο σημείο και έπειτα, δυσφημιστικό ως προς την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και του λεγόμενου τουριστικού μας προϊόντος.

Ερωτάται η υπουργός:

Έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην υπουργό και στο επιτελείο της, αυτές οι εικόνες που μεταδίδονται από το Channel 4, αλλά και έχουν δώσει επανειλημμένως τροφή για πολλά ρεπορτάζ και εκπομπές ξένων καναλιών και αν ναι, ποιες είναι οι επαφές που έχει κάνει στα πρόσφατα ταξίδια της η ίδια προσωπικά ή οι αμεσότεροι συνεργάτες της με επικεφαλής και δημοσιογράφους ξένων δικτύων και εφημερίδων, ούτως ώστε να μεταδίδεται το άλλο, το ποιοτικό πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού; Αν έχουν πράγματι υπάρξει αυτές οι επαφές, μπορεί η υπουργός να μας ενημερώσει σχετικά;

Υπάρχει υπό σκέψη και σχεδιασμό ο προσανατολισμός, σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε συνεννόηση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, να αλλάξει στην πράξη οτιδήποτε σχετικά με αυτές τις ‘ειδικές τουριστικές ζώνες’ πλήρους ασυδοσίας που φιλοξενούν νεαρούς τουρίστες βρετανικής -κυρίως- καταγωγής, οι οποίες δεν αποφέρουν τίποτα το θεμελιώδες ως προς τον συνολικό αριθμό των αφίξεων αλλά και του ετήσιου τουριστικού εισοδήματος και υποβιβάζουν συνολικά την εικόνα και τη φήμη του ελληνικού τουρισμού;”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023