Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆσκηση ασφαλείας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής σε κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα
Κρουαζιέρα

Άσκηση ασφαλείας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής σε κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα

Με τη συμμετοχή του 'Costa Magica' της εταιρείας Costa Crociere S.p.A. πραγματοποιήθηκε άσκηση ασφαλείας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής σε κρουαζιερόπλοιο.

Άσκηση ασφαλείας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής κατά τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος του νησιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην άσκηση συμμετείχε το κρουαζιερόπλοιο Costa Magica της εταιρείας Costa Crociere S.p.A., το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών και καταστημάτων του Επιβατικού Σταθμού, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας MONDIALPOL, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Σωματείο Καβοδετών, τα ρυμουλκά του λιμένα, καθώς και τα 960 μέλη του πληρώματος που εκκένωσαν το πλοίο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης και της ενεργοποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, εκτός από τα συμβατικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν και δύο μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με κάμερες που έστελναν εικόνες σε πραγματικό χρόνο από το σημείο του συμβάντος στο Κέντρο Ελέγχου.

Τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα βρίσκονται πάντα στη διάθεση της Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, οποτεδήποτε χρειαστεί.

Την άσκηση παρακολούθησαν στελέχη από τα 12 μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια που συμμετείχαν στο Σχολείο κρουαζιέρας που διεξήχθη από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα συνεδρίων του λιμένα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024