Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Μελόνι πλήρωσε το λογαρισμό Ιταλών τουριστών που κατακλύζουν την Αλβανία
Αλβανία

Η Μελόνι πλήρωσε το λογαρισμό Ιταλών τουριστών που κατακλύζουν την Αλβανία

Η Τζόρτζια Μελόνι πλήρωσε το λογαριασμό για τους Ιταλούς που έφυγαν από εστιατόριο στην Αλβανία, σε μια προσπάθεια ομαλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε μια μοναδική πράξη διπλωματίας, η ιταλική κυβέρνηση διευθέτησε τον λογαριασμό εστιατορίου τεσσάρων Ιταλών τουριστών στην Αλβανία που έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Το δείπνο στην πόλη Μπεράτ έγινε πρωτοσέλιδο και στις δύο χώρες. Η κουβέντα ώθησε τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα να το συζητήσει με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι, ενώ εκείνη επισκεπτόταν τη χώρα. Εκείνη απάντησε λέγοντας στον πρεσβευτή της «πήγαινε να πληρώσεις τον λογαριασμό για αυτούς τους ηλίθιους», είπε στην εφημερίδα La Stampa. Η πρεσβεία της Ιταλίας στην Αλβανία επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι είχε πληρώσει τον λογαριασμό, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 80 ευρώ, εκ μέρους των πολιτών της.

Οι Ιταλοί σέβονται τους κανόνες και ξεπληρώνουν τα χρέη τους και ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους επεισόδια δεν θα επαναληφθούν“, ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας και ο κουνιάδος της κας Μελόνι, Φραντσέσκο Λολομπριτζίντα, ήταν επίσης στο ταξίδι στην Αλβανία και είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η πληρωμή του λογαριασμού ήταν θέμα υπερηφάνειας.

Λίγα ανέντιμα άτομα δεν μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση ένα έθνος αξιοπρεπών ανθρώπων”, είπε. Δεν είναι σαφές πότε συνέβη το περιστατικό, αλλά το βίντεο ασφαλείας της ομάδας που βγαίνει από το εστιατόριο και περιπλανιέται μέσα στη νύχτα έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα μέσα ενημέρωσης. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε στο Report TV της Αλβανίας ότι ήταν η πρώτη φορά που οι πελάτες εγκατέλειπαν το κατάστημά του χωρίς να πληρώσουν και είπε ότι οι τέσσερις Ιταλοί είχαν κάνει ακόμη και κομπλιμέντα για το φαγητό.

Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας τη στιγμή που Ιταλοί τουρίστες στην προσπάθεια τους για αναζήτηση φθηνών διακοπών κατακλίζουν την Αλβανία, που προσφέρει ωραίες παραλίες και καλή εξυπηρέτηση. Η Αλβανία αναπτύσσεται τουριστικά με ωραία και πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και υποδομές, όπως για παράδειγμα η Durres Yachts and Marina που είναι μια επένδυση που αλλάζει το παιχνίδι στον κλάδο του yachting. Με κόστος επένδυσης 2,5 δισ. ευρώ, έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας τονίζοντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στον κλάδο του yachting στην Αλβανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024