Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Αλβανία Τιμώμενη Χώρα στην ITB Berlin 2025
Εκθέσεις

Η Αλβανία Τιμώμενη Χώρα στην ITB Berlin 2025

ITB Berlin
Η Deborah Rothe (αριστερά), διευθύντρια της ITB Berlin, και η Vilma Bello, αναπλ. υπουργός Τουρισμού της Αλβανίας.

Η Αλβανία και η Παγκόσμια Κορυφαία Έκθεση Ταξιδιωτικού Εμπορίου ανακοινώνουν στενή συνεργασία για την ITB Berlin το 2025

Η Αλβανία και η ITB Berlin μόλις ανακοίνωσαν στενή συνεργασία για το 2025. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2023 στο Βερολίνο οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης. Ως αποτέλεσμα, η Αλβανία θα είναι η Τιμώμενη Χώρα της ITB Berlin 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2025, ως αμιγώς B2B έκθεση.

Το μνημόνιο συνεννόησης υπέγραψε η Vilma Bello, αναπλ. υπουργός Τουρισμού της Αλβανίας και η διευθύντρια τοης ITB Berlin, Deborah Rothe. Επιπλέον, στην τελετή παρευρέθηκαν η Herida Duro, διευθύντρια Ανάπτυξης Τουριστικών Προγραμμάτων και η Edlira Zyfi, σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού, μαζί με την πρέσβειρα της Αλβανίας στη Γερμανία, Adia Sakiqi.

“Ως η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο για την τουριστική βιομηχανία, η ITB Berlin είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα που συγκεντρώνει ενδιαφερόμενους φορείς από πολλές χώρες στη γερμανική πρωτεύουσα”, σχολίασε η αναπ. υπουργός της Αλβανίας. “Η Αλβανία έχει εξαιρετικά μεγάλα σχέδια τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες. Η συνεργασία θα μας δώσει σίγουρα μια ανεκτίμητη ώθηση και θα μας φέρει πιο κοντά σε ένα ευρύ κοινό“.

“Η ITB Berlin βρίσκεται πάντα στον παλμό της επικαιρότητας και αναγνωρίζει τις τάσεις και τις δυνατότητες χωρών και περιοχών”, σχολίασε ο Dirk Hoffmann, COO της Messe Berlin. “Η Αλβανία είναι ένα έθνος με δυνατότητες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναδεικνύουμε από κοινού τον μεγάλο θησαυρό της χώρας και της προσφέρουμε μια διεθνή σκηνή”.

“Πριν από μερικούς μήνες, είχα την τιμή να βιώσω προσωπικά τη φιλοξενία και το φιλόδοξο πνεύμα της Αλβανίας επιτόπου”, πρόσθεσε η διευθύντρια της ITB Berlin. “Είμαι ακόμη πιο χαρούμενη που οι συνομιλίες μας αποδίδουν τώρα καρπούς. Η Αλβανία σίγουρα θα εμπλουτίσει εξαιρετικά την ITB Berlin 2025 και θα κερδίσει πολλούς νέους λάτρεις”.

Η Αλβανία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση στους επισκέπτες της στο πρόσφατο παρελθόν και απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Με την πολύχρωμη και ζωντανή πρωτεύουσα της, τα Τίρανα, η χώρα κερδίζει πόντους και με τη θάλασσα, τους τιρκουάζ κόλπους και την αυθεντική και παρθένα επαρχία. Επιπλέον, η Αλβανία είναι πολύ δημοφιλής στους ταξιδιώτες που έχουν πάθος για την πεζοπορία. Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, η Αλβανία προσφέρει μια εξαιρετικά καλή σχέση τιμής – απόδοσης.

Ως Τιμώμενη Χώρα της ITB Berlin, η Αλβανία θα παρουσιαστεί στο επαγγελματικό κοινό της έκθεσης με διάφορους τρόπους: Για την έναρξη της έκθεσης, η Αλβανία θα φιλοξενήσει το εορταστικό γκαλά εγκαινίων στο CityCube Berlin την παραμονή της ITB Berlin, τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες την παραδοσιακή λαογραφία και τις γαστρονομικές της προσφορές. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Αλβανία θα έχει ένα εκτεταμένο περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο. Τέλος, η χώρα αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα και στο Συνέδριο ITB του Βερολίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την εμπορική έκθεση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024