Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΈντι Ράμα: Πρωταθλητής η Αλβανία στον Τουρισμό μέχρι το 2030
Αλβανία

Έντι Ράμα: Πρωταθλητής η Αλβανία στον Τουρισμό μέχρι το 2030

Edi Rama

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία θα γίνει ο πρωταθλητής του τουρισμού στην περιοχή έως το 2030.

Ο Έντι Ράμα, Πρωθυπουργός της Αλβανίας, εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη ότι το αεροδρόμιο των Τιράνων μπορεί οπωσδήποτε να ανταγωνιστεί το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και να το ξεπεράσει όσον αφορά στον αριθμό των επιβατών φέτος. Ταυτόχρονα προειδοποίησε για υψηλό αριθμό τουριστών από το αεροδρόμιο του Αυλώνα.

Η Αλβανία βιώνει μια εποχή ιστορικής καμπής που είναι το αποτέλεσμα των πολλών προσπαθειών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί το κεκτημένο μιας νέας φάσης μετασχηματισμού για τον τουρισμό, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καιρό πριν με το Εθνικό Πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης, με ειδική αφοσίωση στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, με ειδική αφοσίωση στον πολιτιστικό πλούτο, με ειδική αφοσίωση στην ανάπτυξη πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων προς όφελος της περιόδου. Χωρίς αμφιβολία, επίσης, με τη συνεχή υποστήριξη πολλών επενδύσεων που έχει κάνει ο ιδιωτικός τομέας στη βιομηχανία του τουρισμού και που σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα τους σε ένα μονοπάτι που για εμάς καθορίζεται ως το μονοπάτι προς την Αλβανία του 2030, όπου χωρίς καμία αμφιβολία η Αλβανία θα είναι ο απόλυτος πρωταθλητής στην περιοχή μας για τον τουρισμό. Και όταν λέω την περιοχή μας, εννοώ τα Δυτικά Βαλκάνια.”, τόνισε ο κ. Ράμα.

“Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία μιλούν για μια εξαιρετική επιτυχία με σχεδόν πλήρη προσέγγιση στα νούμερα της Ελλάδας ή άλλων χωρών που προηγούνται πολύ από εμάς στον τουρισμό όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών ανά κεφαλή.

Παράλληλα, πιστεύω ότι πρέπει να υπογραμμιστεί τουλάχιστον το γεγονός ότι το αεροδρόμιο των Τιράνων, έχει υποστεί μια πολύ σημαντική μεταμόρφωση με την αλλαγή του εκμισθωτή και με τις επενδύσεις που πραγματοποίησε η αλβανική εταιρεία στο αεροδρόμιο. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι έχετε δει και την ταξινόμηση που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Εναέριας Κυκλοφορίας, όπου η Αλβανία βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών στην αεροπορική κυκλοφορία και σήμερα βρισκόμαστε σε συνθήκες όπου μπορούμε να πούμε χωρίς καμία επιφύλαξη ότι δεν είμαστε μόνο ανταγωνιστικοί με το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, που ιστορικά είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή μας και έχει πολύ μεγαλύτερη παράδοση από το δικό μας αεροδρόμιο, αλλά πιθανόν και να το ξεπεράσουμε όσον αφορά στον αριθμό των επιβατών φέτος.

Και από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αεροδρόμιο του Αυλώνα λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ξέρετε ότι το αεροδρόμιο αυτό θα λειτουργεί σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Μονάχου (Munich Airport) και πραγματικά έχουμε πολύ αισιοδοξία και πολλή εμπιστοσύνη ότι με την συνδρομή του αεροδρομίου του Αυλώνα θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών. Παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο των Τιράνων λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και έχει σχεδόν 200 πτήσεις την ημέρα, υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη,” είπε ο κ. Ράμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024