Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ μουσική πόλος έλξης τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τάσεις

Η μουσική πόλος έλξης τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Music

Η μουσική και τα μουσικά γεγονότα αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μουσική έφερε πάνω από 6,6 δισεκατομμύρια λίρες και 14 εκατομμύρια τουρίστες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη της UK Music. Η μελέτη υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη πολιτιστική ήπια δύναμη της χώρας και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ακούσιες συνέπειες του περιορισμού των Βρετανών καλλιτεχνών σε εγχώριες περιοδείες μετά το Brexit.

Η UK Music, ένας συλλογικός οργανισμός που εκπροσωπεί τη μουσική βιομηχανία του έθνους, κυκλοφόρησε την έκθεσή του «Εδώ, Εκεί και Παντού», που περιγράφει λεπτομερώς τον αντίκτυπο της μουσικής στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2022.

Τα βασικά στοιχεία της μελέτης ήταν ότι η βρετανική μουσική σκηνή έφερε 14,4 εκατομμύρια τουρίστες σε ζωντανές συναυλίες όπως το περσινό φεστιβάλ Glastonbury, με τίτλο τον Sir Paul McCartney και Αμερικανούς καλλιτέχνες όπως η Billie Eilish και ο Kendrick Lamar.

Το 1,1 εκατομμύριο από τα 14,4 εκατομμύρια ετήσιους τουρίστες ήταν ξένοι επισκέπτες. Η συλλογική δαπάνη του μουσικού τουρισμού πέρυσι ήταν 6,6 δισ. λίρες δηλατή 7,7 δισ. ευρώ. Ο κλάδος παρείχε επίσης 56.000 θέσεις εργασίας, δείχνοντας τον αντίκτυπό του στο εθνικό εργατικό δυναμικό.

“Η μουσική είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας μας – όχι μόνο είναι απολύτως κρίσιμη για την οικονομική επιτυχία των τοπικών μας περιοχών, αλλά παράγει επίσης τεράστια ποσά ήπιας δύναμης και βοηθά να τεθούν οι πόλεις μας στον παγκόσμιο χάρτη”, δήλωσε ο Διευθυντής Μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Jamie Njoku-Goodwin.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024