Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕγχώριες διακοπές θα κάνουν οι Βρετανοί το τριήμερο του Αυγούστου
Τουριστικές Τάσεις

Εγχώριες διακοπές θα κάνουν οι Βρετανοί το τριήμερο του Αυγούστου

England

Στη Βρετανία θα μείνουν διπλάσιοι δυνητικοί τουρίστες για τριήμερο του Αυγούστου από πέρσι.

Το “August Bank Holiday Trip Tracker” του VisitEngland δείχνει ότι 9,7 εκατ. Βρετανοί σχεδιάζουν να περάσουν το τριήμερο του Αυγούστου που είναι η μεγαλύτερη αργία μέσα στο μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, φέρνοντας εκτιμώμενη ώθηση 2,7 δισ. λιρών στην οικονομία.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 4,4 εκατ. σε σχέση με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, όταν μόνο 5,3 εκατ. Βρετανοί σχεδίαζαν να παραμείνουν στη χώρα κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αυγούστου. Το 2019 ο αριθμός ήταν 8,6 εκατ., το 2018 7,3 εκατ. και το 2017 6,9 εκατ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της VisitEngland, Patricia Yates, δήλωσε: “Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε να σπάνε ρεκόρ οι αριθμοί των ανθρώπων που θα περάσουν αυτό το τριήμερο στη χώρα και θα μπορούν να πάρουν μια γεύση από τους φοβερούς προορισμούς που υπάρχουν στο ‘κατώφλι της πόρτας μας’, από τα παγκοσμίου φήμης B&B, και καταλύματα με κουζίνα μέχρι τους εκπληκτικούς εξοχικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς και τα ζωντανά αξιοθέατα της πόλης μας. Μετά από ένα μεικτό καλοκαίρι μέχρι σήμερα, οι τουριστικές επιχειρήσεις θα χαρούν να τους δουν.

“Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αργίες για την ώθηση της οικονομίας με τα χρήματα που παράγονται να πηγαίνουν στις τοπικές οικονομίες και να υποστηρίζουν θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις θα προσβλέπουν επίσης σε αυτό τριήμερο για μια κρίσιμη αύξηση στα τέλη του καλοκαιριού, δημιουργώντας ζωτικής σημασίας ταμειακές ροές. Η έρευνά μας δείχνει τον αντίκτυπο που έχουν οι ανησυχίες για το κόστος ζωής στις ταξιδιωτικές προθέσεις, καθώς και ο καιρός.  Αυτό υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς και τη σημασία της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στο φθινόπωρο και μετά”.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι άλλα 4,3 εκατ. άνθρωποι ήταν αναποφάσιστοι για το αν θα κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Οι κορυφαίοι λόγοι είναι “περιμένω να δω πώς είναι ο καιρός”, “περιμένω να δω αν μπορώ να αντέξω οικονομικά” και “αναμένω προσφορές / ειδικές προσφορές“.

Για όσους δεν σχεδιάζουν ένα ταξίδι διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κάνοντας ουσιαστικά staycation, ο κύριος λόγος είναι “Δεν μπορώ να το αντέξω οικονομικά”. Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν το τελευταίο μηνιαίο κύμα του ευρύτερου εγχώριου καταναλωτή του VisitEngland προς τα ταξίδια, που δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου, το οποίο έδειξε ότι τα σημαντικότερα εμπόδια που αντιλαμβανόταν κανείς για τα ταξίδια με διανυκτέρευση στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους έξι μήνες είναι το “αυξανόμενο κόστος ζωής” ακολουθούμενο από τον “καιρικό καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο” και τα “προσωπικά οικονομικά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024