Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΒόλος και Λέσβος ζητούν την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Σίγρι
Λιμένες

Βόλος και Λέσβος ζητούν την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Σίγρι

Άποψη του παραλιακού μετώπου και το λιμανιού του Βόλου (Φωτό: Τατιάνα Ρόκου)

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη από την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις διευκολύνσεις που θα προκύψουν με την πρόσβαση της Θεσσαλίας με τους λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε συνέχεια κοινής επιστολής που είχαν αποστείλει στις 10 Μαΐου 2023, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου και ο πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Ευστράτιος Κύτελης – δήμαρχος Μυτιλήνης για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Μυτιλήνη, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου επανέρχεται στο θέμα της επιδότησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Σίγρι, με νέα του επιστολή.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον νέο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον υφυπουργό κ. Ιωάννη Παππά και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Το λιμάνι του Σιγρίου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και σε κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι, παλαιότερα, λειτουργούσε ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Βόλου – Μυτιλήνης.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη από την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις διευκολύνσεις που θα προκύψουν επιβατικά και εμπορευματικά, με την πρόσβαση της Θεσσαλίας με τους λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024