Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΔεν δίνει χρηματική βοήθεια σε ξενοδόχους η Κυπριακή κυβέρνηση

Δεν δίνει χρηματική βοήθεια σε ξενοδόχους η Κυπριακή κυβέρνηση

“Η κυβέρνηση θα διαθέσει χρήματα για να τονώσει τον τουρισμό και όχι για να ενισχύσει ιδιωτικές εταιρίες” απάντησε ο υπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου, Nίκος Pολάνδης, απορρίπτοντας το […]

"Η κυβέρνηση θα διαθέσει χρήματα για να τονώσει τον τουρισμό και όχι για να ενισχύσει ιδιωτικές εταιρίες"<...> απάντησε ο υπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρο<.>υ, Nίκος Pολάνδης, απορρίπτοντας το κοινό αίτημα ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων για την παροχή αποζημιώσεων για τις ζημιές που θα υποστούν λόγω των ακυρώσεων από μέρους τουριστών στην Kύπρο, εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε από το τρομοκρατικό κτύπημα στις HΠA.

Ο κ. Ρολάνδης διερωτήθηκε "Πώς θα εξετάσει η κυβέρνηση τέτοια αιτήματα προτού δει ποια θα είναι η κατάσταση; Είναι δυνατό να δώσει αποζημιώσεις στον τομέα εκείνο που ουσιαστικά ευημερεί περισσότερο από όλους τους άλλους; Και ποιας μορφής μπορούν να είναι αυτές οι αποζημιώσεις;"

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, υπάρχει μείωση στις κρατήσεις για το χειμώνα, μεταξύ 50% και 70% από το Ηνωμένο Βασίλειο και γύρω στο 20% από τη Γερμανία. "Να μην ξεχνούμε όμως", τόνισε, "ότι είμαστε στα πρόθυρα κτυπήματος στο Αφγανιστάν και είναι φυσικό να μην υπάρχουν κρατήσεις". Υπογράμμισε, επίσης, ότι "την ώρα που το υπουργείο Tουρισμού επεξεργάζεται μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης, δεν είναι σωστό να υπερβάλλουμε προς το αντίθετο ότι όλα χάθηκαν". Ο κ. Ρολάνδης δεν αποκάλυψε τα μέτρα που θα ληφθούν, τόνισε όμως ότι, προτού αποφασισθεί οτιδήποτε, θα γίνουν συσκέψεις τόσο επί υπηρεσιακού επιπέδου όσο και με ενδιαφερόμενους φορείς, για να ληφθούν οι απόψεις τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024