Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣυνάντηση Μιχαηλίδη με τον Πρέσβη της Ρωσίας

Συνάντηση Μιχαηλίδη με τον Πρέσβη της Ρωσίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας κ. Andrey A. Nesterenko, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμούτης Κύπρου, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, με θέματα του εμπορίου και του […]

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας κ. Andrey A. Nesterenko, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού<...>της Κύπρου, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, με θέματα του εμπορίου και του τουρισμού στο επίκεντρο της συζήτησης τους.

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε «ανισοσκελές» το εμπόριο μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, εξηγώντας πως «οι εισαγωγές της Κύπρου από τη Ρωσία υπερτερούν κατά πολύ των εξαγωγών προς τη χώρα αυτή». «Το φαινόμενο αυτό», όπως πρόσθεσε «μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ανάπτυξη του βαθμού στον οποίο η Ρωσία εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κύπρος». Ο κ. υπουργός ενημέρωσε ακόμη τον κ. Πρέσβη ότι έγινε μια σειρά από εμπορικές αποστολές στη Ρωσία, οι οποίες είχαν στόχο την προώθηση των υπηρεσιών που προσφέρει η Κύπρος και την προώθηση του νησιού σαν Κέντρο Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο πρόβλημα θεώρησης διαβατηρίων σε Ρώσους υπηκόους, οι οποίοι ταξίδευαν στην Κύπρο, ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε τον Ρώσο Πρέσβη ότι έγιναν πολλές προσπάθειες για την λύση του προβλήματος, γεγονός που ικανοποίησε πλήρως τον Πρέσβη, καθώς σήμερα το πρόβλημα έχει λυθεί.

Μιλώντας τέλος πιο γενικά για το θέμα του τουρισμού ο Πρέσβης τόνισε ότι «η Ρωσία σημειώνει σημαντική προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού προς την Κύπρο», δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024