Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑντώνης Μιχαηλίδης: Έργα τουριστικής υποδομής χωρίς άλλες καθυστερήσεις

Αντώνης Μιχαηλίδης: Έργα τουριστικής υποδομής χωρίς άλλες καθυστερήσεις

Με την «εισαγωγή διαδικασιών που θα είναι πιο απλές και γρήγορες» και «με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και των τοπικών Αρχών», ο νέοςυπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, […]

Με την «εισαγωγή διαδικασιών που θα είναι πιο απλές και γρήγορες» και «με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και των τοπικών Αρχών», ο νέος<...>υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, βάζει πλώρη για την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο 6ο τεύχος του «Ξενοδόχου» του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), πρώτη του προτεραιότητα για τον τουρισμό, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που έχει στη διάθεσή του, είναι «τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η τουριστική Κύπρος, όπως οι μαρίνες και τα γήπεδα γκολφ για τον ναυτικό και αθλητικό τουρισμό αντίστοιχα».

Δηλώνει δε ότι θα βρει τους τρόπους εκείνους οι οποίοι θα συμβάλουν καθοριστικά στο να «ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προωθηθούν τα έργα αυτά χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

Για τον κ. Μιχαηλίδη η απάντηση στην εποχικότητα του τουρισμού είναι το καλό μάρκετινγκ, αφού όσον αφορά στις άλλες λύσεις, δηλαδή την ανάπτυξη συγκεκριμένων τουριστικών προϊόντων θεωρεί ότι «η Κύπρος βρίσκεται ήδη σε αρκετά καλό επίπεδο». Ο υπουργός αποφεύγει να εκφράσει την προσωπική του άποψη για τη δημιουργία καζίνο στην Κύπρο, ενώ δηλώνει ότι πολύ σύντομα τα κίνητρα για απόσυρση τουριστικών κλινών θα βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Επί του επίμαχου θέματος της αναβάθμισης των τουριστικών μονάδων ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προωθεί ένα νέο σχέδιο κινήτρων για εμπλουτιστικά έργα, το οποίο περιλαμβάνει και έργα εντός των ξενοδοχειακών μονάδων.

Τέλος, για την πολυσυζητημένη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από νέες ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας, ο υπουργός σημειώνει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. «Κλειδί για επίτευξη προόδου σ’ αυτές τις αγορές», επισημαίνει «είναι η ικανοποιητική αεροπορική σύνδεση».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024